Νέα θεραπευτικά δεδομένα από τις ιατρικές εξελίξεις - Τι έγινε στο 13ο Συμπόσιο Νευρολογίας
Αυτό που φαινόταν αδιανόητο πριν από δύο δεκαετίες όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά φαντάζει ως μία ιατρική επανάσταση. Οι γονιδιακές…

 

Αυτό αναδείχθηκε και επιβεβαιώθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα διεξαγωγής του 13ου Συμποσίου Νευρολογίας που πραγματοποιείται στα Γιάννενα, με τον καθηγητή Σπ. Κονιτσιώτη να αναφέρεται στις θεραπευτικές και φαρμακευτικές εξελίξεις, που δημιουργούν νέα δεδομένα και αισιόδοξες προοπτικές για τους ασθενείς.
Επίκεντρο του 13ου Συμποσίου οι εξελίξεις για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον, αλλά και της Σκλήρυνσης κατά πλάκας, όπου έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο νέα φαρμακευτικά σκευάσματα που βελτιώνουν θεαματικά την κατάσταση των ασθενών.
«Στη σκλήρυνση κατά πλάκας τα σκευάσματα αυτά σταματούν την ανοσολογική διαδικασία, ενώ στα αυτοάνοσα νοσήματα μπορούμε να προλάβουμε την περαιτέρω ανοσολογική ενεργοποίηση.
Ήδη, εφαρμόζονται γονιδιακές έρευνες και θεραπείες με ανάλυση του DNA και ξέρουμε για παράδειγμα για τη νόσο Πάρκινσον κάποια γονίδια, που μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Επίσης όμως για ένα νόσημα που εντοπίζεται σε βρέφη, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε απολύτως αποτελεσματικά και αυτό ήταν η επανάσταση που έγινε το τελευταίο έτος», τόνισε ο κ. Κονιτσιώτης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την Ελευθερία