Με τη δύναμη της συνεργασίας σηκώνονται και Γεφύρια. Και είναι το Γεφύρι της Πλάκας που περιμένουμε όλοι να ξαναδούμε στη θέση του. Κι όπως φαίνεται αυτή η ώρα δεν αργεί. Τις εργασίες αναστήλωσης που ξεκίνησαν ήδη επισκέφθηκε το κυριακάτικο πρωινό η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία συνοδευόταν από την πρώην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και βουλευτές της Ηπείρου (Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Βασίλης Τσίρκας).
Μαζί με τον…

Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους εκπροσώπους της εταιρίας που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο, τον προγραμματισμό των εργασιών και να παρακολουθήσουν στην πράξη όσα επιτελούνται με την αισιοδοξία πλέον ότι το τέλος, η αναστήλωση του Γεφυριού είναι κοντά. Τα νέα είναι σίγουρα θετικά, αφού οι εργασίες κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος και σύντομα θα περάσουν στη φάση της λιθοδομής.
Σε δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη, ανέφερε:
«Θυμάμαι την 1η του Φλεβάρη του 2015 με τα εντελώς αντίθετα συναισθήματα από τα σημερινά, συναισθήματα απελπισίας θα έλεγα από όλους. Σήμερα με μεγάλη χαρά βλέπουμε πως το παλιό γεφύρι στήνεται. Μετά από την υποδειγματική συνεργασία πολλών φορέων, κάτι που στην χώρα μας δεν είναι συχνό, ωστόσο αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα και βλέπουμε πως με την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων υπουργείων και την συνεργασία του ΤΕΕ, της Περιφέρειας, του Δήμου, του Μετσοβίου Πολυτεχνείου και την γρήγορη χρηματοδότηση, σήμερα βλέπουμε την πρόοδο των εργασιών. Δίνουμε το ραντεβού μας το Φθινόπωρο που θα ξαναστηθεί το γεφύρι και τον Φεβρουάριο του 2020 οπότε θα φύγει και ο μεταλλικός σκελετός».
Η Λ. Κονιόρδου, εξέφρασε την χαρά της, την αισιοδοξία της, και την περηφάνεια της, γιατί το αποτέλεσμα της συνεργασίας των φορέων φαίνεται πλέον: «Θωρούμε ότι προτείνουμε μοντέλα συνεργασίας που μπορούν να γίνουν παράδειγμα και μέσα στην Ευρώπη, μέσα από την συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων για το καλό και το μέλλον των κοινωνιών των συμπολιτών μας μέσα στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα, πως με ενωμένες τις δυνάμεις μπορούμε να καταφέρουμε κάτι που όλοι το αμφισβητούσαν, και τώρα γίνεται πραγματικότητα».
Ο Γιάννης Σεντελές χαρακτήρισε την κ. Κονιόρδου ως υπουργό του γεφυριού, αφού όπως σημείωσε επί θητείας μπήκαν μπροστά οι διαδικασίες για την αναστήλωση ενώ και η ίδια αγκάλιασε την υπόθεση.
πηγή: epirusonline