Άρωμα NBA στο Camp της Ακαδημίας Ντούγια
ρεπορτάζ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Μία ακόμη κορυφαία προσωπικότητα από τον προπονητικό χώρο του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη, του NBA φέρνει η…

Ο Τζον Λάτιμορ ένας εκ των κορυφαίων προπονητών δεξιοτήτων των ΗΠΑ βρίσκεται ήδη στην πόλη των Ιωαννίνων και στο διήμερο camp που διοργάνωσε η Ακαδημία Ντούγια στην Αριδαία την Παρασκευή και το Σάββατο, επιβεβαίωσε τη φήμη που τον συνοδεύει. Ο Τζον Λάτιμορ ακολουθεί το παράδειγμα άλλων κορυφαίων αμερικανών προπονητών, που συμμετείχαν στο Camp της Ακαδημίας τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Ράϊαν Γκούντσον, ο Τζόναθαν Ριντ και ο Τζον Χάρις και λίγες ώρες πριν το ξεκίνημα του τριήμερου Camp μίλησε στο ITV για όσα θα πρέπει να περιμένουν τα παιδιά που θα λάβουν μέρος σε αυτό το μοναδικής εμπειρίας τριήμερο.
«Προφανώς σε τρεις μέρες δεν είναι εύκολο να πει κάποιος, ότι μπορεί να μάθει πολλά. Αυτό που θα κάνουμε όμως, είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά μία άλλη φιλοσοφία, για τον τρόπο εξάσκησης ώστε τα ίδια τα παιδιά, να είναι σε θέση να τα εφαρμόσουν. Η αυτοπεποίθηση, που κερδίζουν τα παιδιά βλέποντας, ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα είναι ό,τι σημαντικότερο», τόνισε ο Τζον Λάτιμορ.
Δε θα ήταν φυσικά εύκολο να αποφύγουμε τον πειρασμό και να μην ρωτήσουμε τον αμερικανό προπονητή για το εάν το θέματα των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ ικανοποιεί έναν γνώστη του αθλήματος, όπως ο ίδιος και η απάντησή του δε μας εξέπληξε καθόλου.
«Για κάθε άνθρωπο που αγαπά το μπάσκετ, το θέαμα στο σημερινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ δεν είναι ελκυστικό. Πρόκειται άλλωστε για αγώνες που το μόνο που ενδιαφέρει τη διοργανώτρια αρχή, είναι να έχουν υψηλό σκορ. Αυτό όμως έχει το τίμημα ότι δεν υπάρχουν καθόλου άμυνες και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν προπονητή», ανέφερε ο Τζον Λάτιμορ.