Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα των ομάδων Κ17 Ολυμπιακού – ΠΑΣ Γιάννινα (2-0), ο προπονητής των Ηπειρωτών, Νίκος Μπαδήμας, δήλωσε για το παιχνίδι και το μέλλον των παιδιών τα εξής:

«Δείξαμε υπέρμετρο σεβασμό στον Ολυμπιακό και μας πήρε ένα ημίχρονο να μπούμε στο πνεύμα του αγώνα. Στο β’ 45λεπτο τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και με το σκορ στο 2-0, παρ’ όλα αυτά βγήκαν στο γήπεδο τα παιδιά και έκαναν κατάθεση ψυχής. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα γκολ και είχαμε τις ευκαιρίες μας. Ξέραμε ότι το έργο μας θα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα πόσο μάλλον που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Είμαι πολύ περήφανος με την εικόνα που είχε η ομάδα στο β’ ημίχρονο. Προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, να κάνουμε τις ευκαιρίες μας και δικαιούμασταν ίσως ένα γκολ. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι δίκαιο. Μόνο και μόνο ότι βρεθήκαμε σε αυτό το fina-4 με τρεις σπουδαίες ομάδες, για ‘μένα είναι σημαντικό.

Τα κεφάλια κάτω, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κι εμείς και τα παιδιά για να μας κάνουν περήφανους και με τη μεγάλη ομάδα».

Για τις αγωνιστικές διαφορές του ΠΑΣ από τις άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου και πως μπορεί να τις πλησιάσει: «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι άλλες ομάδες είναι σε υψηλότερο βαθμό από τις δικές μας υποδομές. Τα χτυπήματα στην μπάλα είναι πιο δυνατά, τα ίδια τα παιδιά πιο δυνατά. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι έπαιζαν άνδρες με παιδιά. Η ψυχή όμως των δικών μας παιδιών προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά. Νομίζω ότι θα πρέπει να βρούμε γήπεδα με χόρτο για να προπονούμαστε».

Για το αν έπαιξαν ρόλο ακόμα και οι διαστάσεις του γηπέδου, καθώς ο ΠΑΣ είναι συνηθισμένος σε πιο μικρά γήπεδα: «Όση βοήθεια κι αν είχαμε αυτή την εβδομάδα από το ΠΕΑΚΙ και τον ερασιτέχνη δεν παύει να είναι προπόνηση μίας εβδομάδας μόνο σε γήπεδο με μεγαλύτερες διαστάσεις.

Είναι γενικότερο το πρόβλημα με τα γήπεδα και τις διαστάσεις του στις υποδομές των ΠΑΕ. Αν θέλουμε να βγάζουμε παιδιά και να τα αξιοποιούμε θα πρέπει να δουλεύουμε τα παιδιά σε μεγαλύτερα γήπεδα και με χόρτο. Παλιότερα εμείς κάναμε και σε χειρότερες συνθήκες. Το Epirus Arena είναι πολυτέλεια για μας, αλλά είναι πλαστικό. Μας βοηθάει στην προπόνηση, αλλά σήμερα είδαμε και τη διαφορά με το φυσικό χόρτο».

Για τα συμπεράσματα που βγαίνουν από ολόκληρη τη χρονιά: «Θα πρέπει τα παιδιά να προσεχθούν, αλλά και τα ίδια να συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι και ακόμα περισσότερο. Ο στόχος είναι να τα καμαρώσουμε στο μέλλον στην πρώτη ομάδα. Με πολλή δουλειά και προσπάθεια είδαμε τα αποτελέσματα».

Για το τι θα γίνει με τις ομάδες υποδομών αν πέσει η μεγάλη ομάδα: «Έχει κάνει μία πρόταση ο πρόεδρος στη Super League, ώστε ακόμα κι αν η ομάδα βρεθεί σε χαμηλότερη κατηγορία, οι ομάδες υποδομών Κ17 και Κ15 να μείνουν ως έχουν, γιατί μόνο έτσι θα συνεχίσουν να βγαίνουν παιδιά σε υψηλό επίπεδο. Αν δεν γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και στη Super League 2 θα δυσκολέψουν τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι την εξέτασαν με θετική διάθεση την πρόταση αυτή».