Γιάννενα: Από μηδενική βάση το Επιμελητηριακό μέγαρο

Γιάννενα: Από μηδενική βάση το Επιμελητηριακό μέγαρο

Από μηδενική σχεδόν βάση ξεκινά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, την διερεύνηση των προοπτικών και πιθανοτήτων για την ανέγερση ενός Επιμελητηριακού μεγάρου. Πρόκειται άλλωστε για μία υπόθεση που κρατά αρκετά χρόνια, έχοντας ξεκινήσει από το 2004, με πρόεδρο τότε του Επιμελητηρίου τον κ. Φλώρο, και συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, με τις επόμενες διοικήσεις.

Το απόγευμα της Μ. Δευτέρας στη συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος Δημ. Δημητρίου έκανε μία μικρή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, τονίζοντας, ότι πέραν της δεδομένης αναγκαιότητας για το μέγαρο, θα πρέπει να υπάρχει μία τεκμηρίωση για το εάν είναι κατάλληλη η πρόταση για την επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου ή η αναζήτηση ενός άλλου χώρου.
Επί της πρότασης του προέδρου τοποθετήθηκε αρνητικά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γρηγ. Γκίκας με το σκεπτικό, ότι στον προϋπολογισμό του 2019, έχουν ψηφιστεί πιστώσεις και για την ανέγερση μεγάρου, αλλά και για την εκπόνηση μίας μελέτης, απευθύνοντας σχετικό ερώτημα προς τη διοίκηση για το εάν πρόκειται για αναμόρφωση του προϋπολογισμού, αλλά και των προθέσεών της.
Στη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας, η διοίκηση του Επιμελητηρίου συζήτησε τις εξελίξεις μετά την ψήφιση του νέο νόμου, που αφορά στη λειτουργία των ΒΙΠΕ και των Βιοπάρκων, που δημιουργεί νέες προοπτικές για την επιχειρηματικότητα των Ιωαννίνων. 
Διαμαρτυρία προς την κα Τζούφη
Τέλος, ο πρόεδρος Δημ. Δημητρίου, μετέφερε στο Σώμα την έντονη διαμαρτυρία προς την υφυπ. Παιδείας Μερ. Τζούφη, με αφορμή τη μη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα εγκαίνια της έκθεσης για τα ΕΠΑΛ.
«Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων αποτελεί την επίσημη Ένωση όλων των φυσικών και Νομικών Προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην ΠΕ Ιωαννίνων και μέσα στους σκοπούς του καταγράφονται όλες οι σχετικές αρμοδιότητες, για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Η Διοικητική Επιτροπή κατά την συνεδρίασή της, θεώρησε ως χαρακτηριστική αστοχία της διοργάνωσης, τη μη πρόσκληση του Επιμελητηρίου», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα