Συνάντηση με τα σωματεία καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης

Με εκπροσώπους των σωματείων μπάσκετ και βόλει συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσή Ελισάφ και η Επιτροπή Αθλητισμού.
Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση που έγινε το τελευταίο διάστημα με σκοπό αυτή την φορά την ενημέρωση των σωματείων για τις προγραμματικές θέσεις της «Νέας Εποχής» που διαμορφώθηκαν μετά τον πρώτο μεγάλο κύκλο διαβούλευσης.
Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και προέκυψαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.
Αφού διαπιστώθηκε ότι εδώ και αρκετά χρόνια ο Δήμος έχει πάρει «διαζύγιο» με τον αθλητισμό, έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την αναβάθμιση των σχολικών γυμναστηρίων, την αξιοποίηση των ανοιχτών χώρων άθλησης για τον σωματειακό αθλητισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων με άξονα τα αθλήματα σάλας.
Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» δεσμεύτηκε για ακόμη μία φορά ότι θα πάρει όλα τα μέτρα για να βελτιώσει τις συνθήκες άθλησης των νεαρών αθλητών. Τονίζεται ότι περίπου δύο χιλιάδες παιδιά αθλούνται σε χώρους χωρίς θέρμανση, χωρίς τουαλέτες, χωρίς επαρκή φωτισμό και χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.
Τέλος θεμελιώδης αρχή της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» με την οποία και θα πορευτεί είναι ότι ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς θα είναι συνεχής και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται πάντα από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους.

Με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Σουέρεφ συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση ανέδειξε τόσο τις ανάγκες παρεμβάσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και ακίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος, όσο και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους προς όφελος των πολιτών.
Συγκεκριμένα επισημάνθηκε η πρόθεση αξιοποίησης και ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου και του πάρκου «Λιθαρίτσια», η αισθητική και λειτουργική σύνδεσή του με το μουσείο, η δημιουργία χώρου στάθμευσης και η προσβασιμότητα σε αυτό ΑΜΕΑ, καθώς και η ανακατασκευή των κλιμάκων που οδηγούν στο πάρκο.
Η συζήτηση επίσης περιστράφηκε γύρω από τα μνημεία που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων όπως το Κάστρο, η μοναστική πολιτεία της Νήσου των Ιωαννίνων, η Καστρίτσα, το Σπήλαιο Περάματος και η Δωδώνη με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού, θρησκευτικού και θεατρικού τουρισμού.
Τέλος ανέκυψε από τη συζήτηση ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η διασύνδεση με τους φορείς της εκπαίδευσης, με εστιασμένες βιωματικές δράσεις, ώστε οι νέοι της πόλης να γνωρίσουν καλύτερα και να ενδιαφερθούν ενεργά για τα μνημεία της πόλης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επεσήμανε από την πλευρά του την καλή συνεργασία που υπήρξε στο παρελθόν -κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου στο Π.Κ.Δ.Ι- η οποία προσέφερε στους πολίτες τη δυνατότητα να απολαύσουν πολιτιστικά αγαθά σε χώρους ιστορικά και αισθητικά προνομιακούς.
Η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα σημαντική και όπως τονίστηκε οι συνέργειες αποτελούν «κλειδί» για την εξωστρέφεια.