Γιάννης Στέφος: «Το καλοκαίρι του 2019 τα Ιωάννινα θα διαθέτουν ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος, επισκέφτηκε στις 25.4.19 το αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με τους μηχανικούς, μέχρι τώρα κατασκευάστηκαν δύο νέοι τροχόδρομοι, νέο δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, υπηρεσιακή οδός, νέος πύργος ελέγχου, αμαξοστάσιο, δίκτυο αποστράγγισης και απορροής ομβρίων, έγινε η διευθέτηση των καλωδιώσεων, ολοκληρώθηκε η περιμετρική ασφάλεια, ο φωτισμός και το πάρκινγκ αυτοκινήτων.
Για να παραδοθεί το έργο απομένει να ολοκληρωθούν η κατασκευή του νέου κτιρίου του αεροσταθμού, η κατασκευή του περιβάλλοντος χώρου κυκλοφορίας και των οδικών συνδέσεων.
Η πρώτη σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε το 2006, με συμβατική ημερομηνία περαίωσης το 2009. Από τότε έχει πάρει εννιά παρατάσεις με την τελευταία σύμβαση να υπογράφεται στις 18.9.2014. Το Σεπτέμβρη του 2017 ξεκίνησε η επέκταση και αναδιαρρύθμιση του κτιρίου του αεροσταθμού, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.
Το έργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό 90% και η αποπεράτωση των εργασιών προβλέπεται για τα τέλη Ιουνίου. Όπως δήλωσε ο κ. Στέφος πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα προωθήσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όλου του Νομού και της Ηπείρου. Το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο σε συνδυασμό με τους αυτοκινητόδρομους και την προέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά θα καταστήσουν τα Γιάννενα κόμβο συγκοινωνιών για τα δυτικά Βαλκάνια, συμβάλλοντας πλήρως στην άρση της χρόνιας απομόνωσης της περιοχής.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα