Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους, νέες στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η  Μάη στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, την ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας.
Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το σύνθημα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ» είναι ζωντανό επίκαιρο.
Το οφείλουμε σ’αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας.
Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η Εργατική Τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δεν χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε.
Δε συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Καλούμε τους εργαζόμενους τις εργαζόμενες να μη παγιδευτούν για άλλη μια φορά στα ψέματα και τις απάτες που θα προσπαθήσουν να μας βάλουν στη λογική του τάχα μικρότερου κακού.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης μπροστά στις εκλογές, θα  κάνουν προσπάθεια να φέρουν τη δυσαρέσκεια στα μέτρα τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν νέες απάτες, μεγάλα λόγια που θα υπόσχονται ξανά προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι δίκαιη και βιώσιμη.
Δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους βρίσκεται οργανωμένος ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός μια εργατική ελίτ. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα μεγαλοδιευθυντές και golden boys,  νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.
Τα μνημόνια και όλα τα εργατικά μέτρα ιδιαίτερα των τελευταίων ετών έχουν και τη δική τους υπογραφή. Είναι οι ίδιοι που δεν έβγαλαν άχνα όταν μπήκε στο γύψο το απεργιακό δικαίωμα, είναι οι ίδιοι που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την κοινωνική ασφάλιση να διαδηλώσουν με τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης.
Η απάντηση των εργαζομένων απέναντι σ’αυτή τη συνδικαλιστική μαφία πρέπει να είναι αγωνιστική με τη συμμετοχή στους διεκδικητικούς αγώνες με την οργάνωση στο σωματείο. Γιατί εδώ υπάρχει η εικοσάχρονη πορεία και δράση του ΠΑΜΕ. Η πάλη για ενότητα των εργατών ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας απέναντι σε εργοδοσία και κράτος είναι η παρακαταθήκη για να κάνουμε βήματα μπροστά για ισχυρή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε τα δίκια μας.
Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα αγώνα και ανυπακοής.
Να παλέψουμε για δουλειά με δικαιώματα, να υπογραφούν συμβάσεις που να καθορίζουν τα ωράρια εργασίας, τους μισθούς, τις συνθήκες δουλειάς. Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.
Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι δικαιούνται Δώρο Πάσχα το οποίο με ιδιαίτερα κόλπα η εργοδοσία αποφεύγει να το καταβάλει.
Κανείς να μην αποδεχτεί να το γυρίσει πίσω. Οποιαδήποτε αυθαιρεσία άμεσα να καταγγελθεί στο σωματείο ή το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
Σε διάφορους χώρους στο νομό, όπως στα πετρέλαια κάνουν λόγο για δουλειά την Πρωτομαγιά. Τους προειδοποιούμε, η Πρωτομαγιά δεν είναι μια οποιαδήποτε μέρα είναι η μέρα των εργατών – των εκμεταλλευόμενων όπου γης.
Η Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.
Κι αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο θα διασφαλιστεί.
Συνάδελφοι προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει για το μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ