Κόντρα για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου
Αποχώρησε η παράταξη του Ν. Γκόντα μιλώντας για απαξίωση, για προσβολή του θεσμού μιλά από τη μεριά της η δημοτική…

 

Από την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίστηκε η τελευταία, πριν τις δημοτικές εκλογές, συνεδρίαση του Σώματος, και μάλιστα πριν καλά καλά ξεκινήσει, αφού ο επικεφαλής της Ν. Γκόντας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν έδωσαν καν το «παρών» στην ανάγνωση του καταλόγου των παρόντων, παρότι βρέθηκαν στο δημαρχείο.

Η αιτία όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γκόντας, ήταν η χαρακτηριστική καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης, με ευθύνη της πλειοψηφίας, ώστε να υπάρξει απαρτία, και αφετέρου, το γεγονός, ότι στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται θέματα, τα οποία θα έπρεπε να συζητηθούν μεμονωμένα, σε ειδικές συνεδριάσεις.

Έτσι, ο Ν. Γκόντας σε δήλωσή του από τον αύλειο χώρο του δημαρχείου έκανε λόγο για «ακατάσχετη ρουσφετολογική και προεκλογική συνεδρίαση» και αυτός ‘ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο αποχώρησε η παράταξη.

 «Δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε μια συνεδρίαση φιάσκο και η οποία σαν στόχο είχε να τακτοποιήσει ζητήματα ημετέρων εν όψει των εκλογών,  όταν υπάρχουν κάποια ζητήματα πολύ σοβαρά για τα οποία η δημοτική αρχή  κωφεύει συνεχώς . Αυτή η συνεχής απαξίωση και ο μη σεβασμός προς τον κορυφαίο θεσμό, που είναι ο χώρος της αυτοδιοίκησης, είναι κάτι που χαρακτηρίζει την σημερινή δημοτική αρχή όλα τα χρόνια της θητείας της και  η παράταξή μας δεν θα τους ακολουθήσει και γι αυτό  αποχώρησε» δήλωσε ο κ. Γκόντας.

Την έκπληξή του για την αποχώρηση της παράταξης εξέφρασε ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, ενώ σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή κάνει λόγο για πράξη, που συνιστά προσβολή του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου.

«Τον δρόμο της φυγής επέλεξε για μια ακόμη φορά η παράταξη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο το θεσμό του Δημοτικού Συμβούλιου.

Για να καλύψει την αδυναμία της να αρθρώσει έστω και ψήγματα πολιτικού λόγου εντός του Δημοτικού Συμβούλιου η παράταξη του κ. Γκόντα ανακάλυψε δήθεν «χαρακτηριστικά προεκλογικής ρουσφετολογίας»

Σε ό,τι αφορά τα περί «απαξίωσης του θεσμού» και «συνεδρίασης φιάσκο», ο κ. Γκόντας όντως προσπάθησε πολύ για να καταλήξει σε φιάσκο η συνεδρίαση, το σύνολο όμως των υπόλοιπων παρατάξεων με την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν το επέτρεψαν.

Ας αναλογιστεί γιατί έμεινε για μία ακόμη φορά μόνος», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πιέζουν για να μην κλείσει το υποκατάστημα 

Στην συζήτηση εκτός ημερήσιας ο κ. Μπέγκας έθεσε το θέμα που προέκυψε με την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα στην Καλούτσανη. Νωρίτερα, το πρωί ο κ. Μπέγκας συναντήθηκε με τον Περιφερειακό διευθυντή της τράπεζας Σπ. Κέκελο και τον διευθυντή του κεντρικού καταστήματος της πόλης κ. Παππά, ως επακόλουθο της επιστολής του δημάρχου στη διοίκηση της τράπεζας, με την οποία ζήτησε την επανεξέταση της εν λόγω απόφασης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν στον κ. Μπέγκα τα δύο στελέχη της τράπεζας οι αποφάσεις αναδιάρθρωσης του δικτύου της έχουν παρθεί σε κεντρικό επίπεδο, πάντα όμως με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έτσι, με βάση τα όσα ανακοίνωσαν, στον κεντρικό σχεδιασμό προβλέπεται το κατάστημα στην Καλούτσιανη να κλείσει και στη θέση του να παραμείνει ένα ΑΤΜ την ίδια ώρα όμως που θα δημιουργηθεί ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Εθνικής σε κεντρικό σημείο της πόλης, διατηρώντας έτσι τον αριθμό των καταστημάτων σε πέντε.

Ο δήμαρχος επέμεινε ωστόσο στη χρησιμότητα παρουσίας το συγκεκριμένου υποκαταστήματος στην περιοχή της Καλούτσανης.

Για το λόγο αυτό θα επιδιώξει, όπως ανέφερε και στην επιστολή του, να συναντηθεί κατ’ ίδιαν με τη Διοίκηση της Τράπεζας, για συζητήσουν από κοντά το συγκεκριμένο θέμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που συντάχθηκαν με την πρόταση της δημοτικής αρχής, να ασκηθεί πολιτική πίεση, ώστε το κατάστημα να παραμείνει σε λειτουργία. 

 

ΕΔΕ για την καθαριότητα 

Στο μεταξύ, εξηγήσεις για την διενέργεια ΕΔΕ στην υπηρεσία καθαριότητας για τους λόγους που η βραδινή βάρδια της αποκομιδής της Καθαράς Δευτέρας και της αργίας της 25ης Μαρτίου, έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Κατηρτσίδης, μετά από σχετική ερώτηση – αναφορά του Δημ. Τασιούλα. Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα «εκδίκησης» απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά πρωτίστως αυτό που προέχει είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας.