Νώντας Μωραΐτης υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας:Οι κορδέλες και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

 ……δεν μπορούν να κρύψουν το βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης

Οι κορδέλες και οι φιέστες του υπουργού Υποδομών στην τελετή παράδοσης τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Αμβρακία – Ακτίο, δεν μπορούν να καλλωπίσουν την αντιλαϊκή επίθεση και τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Το ίδιο “έργο”, που έχει παιχτεί και σε άλλες περιοχές της χώρας σε εγκαίνια δρόμων, παίχτηκε σε επανάληψη και στη Βόνιτσα και συμμετείχαν και οι 3 υποψήφιοι Δήμαρχοι Ακτίου Βόνιτσας του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που μαζί με τον υπουργό, έκοψαν άλλη μια “κορδέλα” και δηλώνοντας προκλητικότατα ότι “τα έργα ανήκουν μόνο σε αυτόν που τα πληρώνει, στον ελληνικό λαό”.

Αυτό που, φυσικά, δεν θέλησε να πει ο κ. Υπουργός είναι ότι ο φερόμενος ιδιοκτήτης τους, ο λαός, πλήρωσε χρυσάφι για την κατασκευή και θα συνεχίσει να πληρώνει χρυσάφι για τη χρήση τους.
Ειδικά για τον Οδικό Άξονα Αμβρακία Ακτίο που ξεκίνησε περίπου πριν δέκα χρόνια, θα παραμείνει για πολλά χρόνια έτσι, γιατί έχει γίνει γεφύρι της Άρτας, καθώς όσο συγκρούονται συμφέροντα μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, θα έχουμε αυτές τις καθυστερήσεις. Δεν ξέρουμε αν και πότε θα ολοκληρωθεί, καθώς και σε τι ύψος θα φτάσει το συνολικό κόστος σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό. Το σίγουρο είναι ότι το κόστος θα καλυφθεί από την απευθείας συμμετοχή του Δημοσίου, από δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου και έσοδα από τα διόδια, δηλαδή κατά κύριο λόγο με λεφτά του λαού.
Όπως γίνεται ξεκάθαρο, πρόκειται στην πραγματικότητα για έργο που κατασκευάζεται κατά βάση με κρατικά κονδύλια που ωστόσο θα τα εκμεταλλεύονται για τα επόμενα 30 χρόνια η εταιρεία παραχώρησης, οι τραπεζικοί όμιλοι που θα εισπράττουν τα επιτόκια για τα δάνεια που χορήγησαν, ενώ το κράτος θα εγγυάται με αποζημιώσεις και τα κέρδη τους!

Ταυτόχρονα, η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων θα συνεχίζεται, αφού τα διόδια θα είναι πανάκριβα για τους διερχομενονους οδηγούς και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι, είναι προφανές το θράσος του κ. Υπουργού να κάνει λόγο και από τη Βόνιτσα για σεβασμό των χρημάτων και του ιδρώτα του ελληνικού λαού. Δεν περιμέναμε και τίποτε άλλο. Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάστορες στην εξαπάτηση και την πολιτική απατεωνιά. Ως μικρό δείγμα του ταλέντου τους ως πολιτικών τσαρλατάνων θα θυμίσουμε ότι είναι αυτοί που λέγανε πως θα διώξουν τους μεγαλοεργολάβους από τα δημόσια έργα και ότι θα καταργήσουν τα διόδια!!!

Η σκληρή πραγματικότητα όμως λέει ότι η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζεται παρόλο τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για το δήθεν “τέλος” των μνημονίων και το παραμύθι περί “δίκαιης ανάπτυξης”. Όταν η κυβέρνηση επαναφέρει την μπαγιάτικη και χρεοκοπημένη προπαγάνδα των “μεγάλων έργων”, που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν κατά κόρον οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλη απάτη είναι το αφήγημά της. Καταλαβαίνει και πόσο καίγεται να κρύψει με παραμύθια την ομοιότητα της στρατηγικής της με αυτή των προκατόχων της. Όμως οι αγκαλιές του κ. Υπουργού με τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας, και τους υποψήφιους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και τα χαριεντίσματα με τους τοπικούς παράγοντεςτου ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από φανερές, βγάζουν μάτια!
Επίσης στο δρόμο – καρμανιόλα που ενώνει την Αμφιλοχία με τη Λευκάδα που πριν λίγες μέρες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και νυν υποψήφιος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε σε έναν δρόμο που είναι βαμμένος με το αίμα δεκάδων διερχόμενων ανθρώπων, δεν έβγαλε αχνά ο κ. Υπουργός για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο κομμάτι της Εθνικής οδού, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που στενάζουν από τα αβάσταχτα φορολογικά μέτρα, τα χαράτσια, τη μείωση του εισοδήματος, τα μνημόνια που τους επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για να επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να βγάλουν συμπεράσματα.

Σύγχρονα, δημόσια έργα και υποδομές, όπως το συγκεκριμένο έργο, είναι αναγκαία για την ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση, όχι όμως να φορτώνεται ο λαός το τεράστιο κόστος για την κατασκευή των έργων και για τα διόδια σε έργα και εθνικές οδούς που έχουν παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε μεγαλοεπιχειρηματίες.
Να καταδικάσουν στο σύνολό της την αντιλαϊκή πολιτική, να ενισχύσουν τους αγώνες, να διεκδικήσουν την κατάργηση των διοδίων και σύγχρονα οδικά έργα, ασφαλή, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού μέσα από έναν κρατικό φορέα κατασκευών στο πλαίσιο μιας άλλης οικονομίας που κίνητρο δεν θα έχει το κέρδος, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».
Στις ερχόμενες εκλογές να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και στις ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές το ΚΚΕ, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει η πραγματική διαφορά και να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα