Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα

Εύχομαι από καρδιάς, σε όλους τους συμπολίτες μας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Με αισιοδοξία και αλληλεγγύη επιβάλλεται σήμερα να υπερβούμε τις δυσκολίες και να χτίσουμε κάτι νέο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.
Η ανιδιοτελής και αληθινή αγάπη του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, μας δίνει δύναμη, αποτελώντας παράλληλα διαχρονικό και επίκαιρο παράδειγμα προς όλους όσοι θέλουμε να ενεργούμε υπεύθυνα και συλλογικά.
Αυτό είναι και το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους τους Χριστιανούς, για όλο τον κόσμο.
Ας σταθούμε λοιπόν όρθιοι, δυνατοί, ενωμένοι και  αλληλέγγυοι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών, αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω του συνδημότες μου, είναι ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα σε κάθε δυσκολία.
Στρέφουμε την πλάτη στη μιζέρια και τη μικροπρέπεια.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή προσπαθώντας να στηρίξουμε όσους χτυπήθηκαν πιο σκληρά από τη κρίση, με μεθοδικότητα επιδιώκοντας να συμβάλουμε στη δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα ζ
ωής και δίνουν ελπίδα την κοινωνία.
Για να υπερβούμε την κρίση απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων.
Και φυσικά θέλουμε κοντά μας την εκκλησία η οποία έχει αποδείξει σε καιρούς ακόμα πιο δύσκολους τι μπορεί να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.
Με σταθερά και στοχευμένα βήματα θα συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία, τους κοινούς μας αγώνες, συνδιαμορφώνοντας τα Νέα Γιάννενα με περισσότερη δημιουργικότητα, αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια.
Στις άγιες ημέρες που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.
Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους σας.

Πασχαλινό Μήνυμα Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη 
Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες, Επισκέπτες και φίλοι της Ηπείρου

Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα.
Την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης. Τη γιορτή που μας οπλίζει με δύναμη, μας διδάσκει υπομονή και καρτερία, μας προσφέρει  ελπίδα.
Η Ανάσταση του Χριστού, έρχεται μετά την κορύφωση του Θείου Δράματος. Της άδικης καταδίκης και της Σταυρικής του θυσίας.
Τα μηνύματα εδώ και δύο χιλιετίες παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα. Τα ψέματα, οι άδικες επιθέσεις, οι συκοφαντίες, τελικά καταρρέουν μπροστά στο φως της Αληθείας.
Από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε στην πολιτική, ούτε στην κοινωνική ζωή. 
Υποδεχόμαστε σήμερα τους χιλιάδες Ηπειρώτες απόδημους και επισκέπτες -φίλους της Ηπείρου, λέγοντας τους, πως η Ήπειρος  διανύει τη δική της ελπιδοφόρο πορεία.  Άφησε πίσω της μια μακρά περίοδο υστέρησης σε υποδομές και σταθερά αποκτά δυναμική ανάπτυξης και εξωστρέφειας .
Σήμερα οι καμπάνες της Ανάστασης μας καλούν να ανοίξουμε τις καρδιές μας. Να αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα όλους αυτούς που υποφέρουν από την κρίση.
 Η  σκέψη μας στρέφεται στους ανήμπορους, στους άνεργους, σε όσους νοσηλεύονται,  στους κοινωνικά αποκλεισμένους, στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ήπειρο.
Σε όλους εκείνους που βιώνουν καθημερινά τα δικά τους πάθη.
Ας έχουν πάντα υπόψη το Αναστάσιμο μήνυμα: Μετά τα Πάθη ακολουθεί η Ανάσταση,  η συλλογική, αλλά και η ατομική.
Το Πάσχα είναι η γιορτή της Αγάπης και της Αλληλεγγύης. Ας την κάνουμε πράξη κάθε μέρα, κάθε ώρα. 
Εύχομαι η Ανάσταση του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές μας, να δύναμη ώστε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες της ζωής και να μας δείχνει την πορεία για μια δίκαιη κοινωνία.

Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά.