Παρέμβαση Δήμου για τη στήριξη των φοιτητών

Παρέμβαση Δήμου για τη στήριξη των φοιτητών
Με 80 χιλ. ευρώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης και μετακίνησης ρεπορτάζ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ομόφωνη ήταν η πρόταση της διαπαραταξιακής επιτροπής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για τα μέτρα που θα υποστηρίξουν τους τομείς στέγασης και μετακίνησης των φοιτητών, ομόφωνη ήταν και η αποδοχή της και απόφαση εν τέλει του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Στην τελευταία του συνεδρίαση πριν τις εκλογές, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τις προτάσεις της διαπαραταξιακής Επιτροπής, που οριστικοποιήθηκαν και σε ό,τι αφορά με το Πανεπιστήμιο, αλλά και με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ο δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να επιχορηγήσει για την αντιμετώπιση της στέγασης και της μετακίνησης των φοιτητών, με συνολικό ποσό 80.000 ευρώ, τη διαχείριση του οποίου θα έχει το Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε στα παρακάτω μέτρα:

– Αίτημα στα αρμόδια υπουργεία να ενισχυθούν τα κονδύλια για τη σίτιση

– Επανεξέταση δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης στο Πανεπιστήμιο με το όποιο όφελος προκύψει να διατεθεί εκ μέρους του για την βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας

– Ο δήμος να διαθέτει 40.000 ευρώ κάθε χρόνο για ενοικίαση διαμερισμάτων

– Κλιμακωτή προσέλευση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο για εξετάσεις και μαθήματα σε συνδυασμό με αύξηση των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ

– Επιδότηση εκ μέρους του δήμου τη μηνιαία φοιτητική κάρτα μέχρι 40.000 ευρώ, ώστε από τα 35 ευρώ που κοστίζει σήμερα να φτάσει τα 25.

«Για μια ακόμα φορά η αυτοδιοίκηση υπερβαίνει τα στενά όρια της ευθύνης της και αναλαμβάνει να λύσει θέματα που θα έπρεπε να λύνει το κεντρικό κράτος. Ωστόσο εμείς είμαστε εδώ γιατί ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τους φοιτητές μας και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε», σημείωσε στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης πλην του Ν. Γκόντα που δε συμμετείχε στη συνεδρίαση, υποστήριξαν την πρόταση με τους κ.κ Τασιούλα και Καφαράκη να θέτουν και μία βασική πολιτική διάσταση, τονίζοντας, ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να ενισχύσει και να αναλάβει την κάλυψη του συνόλου των δαπανών, για τη σίτιση, τη στέγαση και τη μετακίνηση των φοιτητών.

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα