Γιάννενα: Εκδήλωση βράβευσης για το Σχολικό Διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση»
Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση» βραβεύει ο Δήμος Ζίτσας σε εκδήλωση που οργανώνει την Τρίτη (07/05/2019) στις 10 το πρωί στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ελεούσας. 

Ο Σχολικός Διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ζίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Followgreen” σε συνεργασία με τη Διεύθυνση A/βμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την Αειφορική Ηπείρου. 

Στο Διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε την Τρίτη 30 Απριλίου συμμετείχαν  10 Δημοτικά και 8 Νηπιαγωγεία του Δήμου. 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί κάθε φορά που ανακύκλωναν στη σχολική τους μονάδα (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), κέρδιζαν πόντους για να αναδείξουν το σχολείο τους πρώτο και να γίνουν παράδειγμα περιβαλλοντικής συνείδησης. 

Οι γονείς από την πλευρά τους στήριξαν μέσω της σελίδας ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ την προσπάθεια των παιδιών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης που είχαν συλλέξει μέσω της πλατφόρμας του Followgreen.

Με την εκδήλωση την Τρίτη, επιβραβεύεται η προσπάθεια όλων, καθώς θα απονεμηθούν έπαινοι σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ενώ τα σχολεία που διακρίθηκαν θα λάβουν δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.