Οικοδομήσιμο το μεγάλο οικόπεδο στον Ορυζόμυλο Πρέβεζας – Ενδιαφέρον από μεγάλη εταιρεία

Στην τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, της 1/1996 Π.Ε. περιοχής «Υδραγωγείου» της πόλης της Πρέβεζας, στo Ο.Τ.Γ399, με την άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ή δέσμευσης σε συμμόρφωση προς την 94/ 12-4-2013 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, στις ιδιοκτησίες με Κ.Α. 030608, 030609 και 030610, προχώρησε η Ελληνική Πολιτεία.

Πρόκειται για το μεγάλο οικόπεδο στον Ορυζόμυλο Πρέβεζας, το οποίο μετατρέπεται από κοινωφελές (Κ.Φ./ΧΩΡΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΧΩΡΟ Κ.Α.Π.Η.) σε οικοδομήσιμο.

Στις 9 Απριλίου 2019 εκδόθηκε το ΦΕΚ, που προβλέπει μία κομβική αλλαγή για ένα ακίνητο-φιλέτο στην πόλη της Πρέβεζας, ενώ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες και η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου (δείτε ΕΔΩ).

ergo

Θυμίζουμε πως απόφαση για το θέμα είχε πάρει το 2017 και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ), ωστόσο ενώ το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αποφασίστηκε να αναβληθεί, καθώς για τη δημοτική αρχή το θέμα ήταν εξαιρετικά περίπλοκο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος σε επικοινωνία που είχε τόσο με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έλαβε αρνητική απάντηση για το ενδεχόμενο απαλλοτρίωσης, ενώ αρνητική ήταν και η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του Πράσινου Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των super-market έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να μεταφέρει εγκαταστάσεις της στο οικόπεδο, ενώ στο οικόπεδο επιτρέπεται πλέον η δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, υπεραγορών και πολυκαταστημάτων!