ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ - Απάντηση στους Τούρκους μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Στο στοίχημα των Ευρωεκλογών για τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στη Βουλή με τη συζήτηση για την πρόταση…

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, καλύτερη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντικές τις Ευρωεκλογές, στις οποίες συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που εκφράζουν όμως όπως ανέφερε τις ίδιες απόψεις.
«Εμείς καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τους ΑΝ.ΕΛ., τους μόνους πραγματικούς ευρωσκεπτικιστές, που δεν ανήκουν σε κανένα από τα δύο μπλοκ. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε και να υποστηρίξουμε κόμματα που ζητούν να παραδώσουμε τις αρχές, τις αξίες του έθνους και την ελληνική σημαία.
Στις 26 Μαΐου δεν εκλέγουμε κυβέρνηση αλλά ευρωβουλευτές και οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ υπαλλήλων των Γερμανών ή τους σοσιαλδημοκράτες. Εμείς όμως είμαστε μια ανεξάρτητη πολιτική δύναμη που αντιστεκόμαστε γνήσια σε αυτές τις πολιτικές», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης»

Ιδιαίτερα σκληρός και επικριτικός φάνηκε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. προς την κυβέρνηση, από την οποία αποχώρησε πριν από μερικού μήνες ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι ΑΝ.ΕΛ. να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης.
«Ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση αποστατών δεν δίνουμε. Είναι μία κυβέρνηση που δεν έχει τη λαϊκή εντολή. Τη λύση μπορεί να τη δώσουν μόνο οι εκλογές. Η κυβέρνηση στηρίζεται σε τρεις βουλευτές πρώην ΑΝ.ΕΛ., που εξαγοράστηκαν με την υπουργική καρέκλα και τον Θεοχαρόπουλο, που δεν έχει εκλεγεί ποτέ στη ζωή του», σημείωσε ακόμη.
Τέλος, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε απολύτως θετικά τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη κοινωνικών τάξεων, επισημαίνοντας όμως ότι θα έπρεπε να είχαν αποφασιστεί και κυρίως να έχουν υλοποιηθεί πολύ γρηγορότερα.

Από την εφημερίδα «Πρωϊνά Νέα»