Η Τζένη κέρδισε όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία

   Χθες το βράδυ, στις 10 η ώρα, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Άρτας, ο ART TV έδειξε το debate μεταξύ των 6 υποψήφιων δημάρχων για το Δήμο Αρταίων. Όποιος το παρακολούθησε, κατάλαβε…
   Προσωπικά το παρακολούθησα σε φιλικό σπίτι, με διαπαραταξιακή και διακομματική παρέα, χωρίς παρωπίδες, και όλοι καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα:
   Μακράν κερδισμένη βγήκε η Τζένη Ταπραντζή, που με στοιχεία απέδειξε ότι ο λόγος που η Άρτα έμεινε στάσιμη (και σε ορισμένους τομείς οπισθοχώρησε), ήταν επειδή η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι την τελευταία 4ετία “βρέχει λεφτά” στους δήμους. Κι αυτό διότι εδώ κρατούσαν ομπρέλα.
   Τα στοιχεία που παρατέθηκαν απέδειξαν ότι πρόκειται για ομπρέλα ανικανότητας να προχωρήσουν και να υλοποιήσουν ακόμα και έργα που εντάχθηκαν.
   Για παράδειγμα, άλλοι δήμοι έχουν δημοπρατήσει, συμβασιοποιήσει και έχουν ήδη “κόψει κορδέλα” και ο δικός μας, που συμμετείχε στην ίδια πρόσκληση, δεν έχει υποβάλει ακόμη τεύχη δημοπράτησης!
   Και κάτι ακόμη: Δεν ξέρω ποιος συμβούλεψε επικοινωνιακά τον απερχόμενο δήμαρχο να επιτεθεί στην Τζένη, αλλά να ξέρει ότι αυτό αμέσως την κατέστησε, στα μάτια του Αρτινού κόσμου, τον δυνατό έτερο πόλο. Την ώρα που τα παπαγαλάκια στην τοπική πιάτσα προσπαθούν να δείξουν ότι η σκιά του “συνεργαζόμενου” είναι το μπόι του και να τον εξυψώσουν σε αντίπαλο δέος, φάνηκε ποιος ή μάλλον ποια, είναι στ’ αλήθεια αυτή που ο Χρήστος Τσιρογιάννης φοβάται. Ποια υπολογίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις να πάρει το τιμόνι του Δήμου στα χέρια της.
   Η αντίδραση της Τζένης, σε αυτό το αναπάντεχο “δώρο” του απερχόμενου δημάρχου, ήταν καταλυτική. Της έδωσε την ευκαιρία να ορθώσει ανάστημα, να τον αποστομώσει και να δείξει ότι εκτός από όραμα και σχέδιο, διαθέτει και την πυγμή να προχωρήσει, να διεκδικήσει και αν χρειαστεί να συγκρουστεί, ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για την Άρτα που μας αξίζει.