Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ικανοποίηση για το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο

Αλλά και δυσαρέσκεια για την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας. 

Την ικανοποίησή του για την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το νέο, μεγάλο κλειστό γυμναστήριο, εκφράζει σε γραπτή του δήλωση, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Παράλληλα, ο κ. Καχριμάνης, υπενθυμίζει πως για το νέο μεγάλο γυμναστήριο έχει, πρόσφατα, καταθέσει αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ ακόμη, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, που τελικά πέρασε η αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στην γραπτή δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, αναφέρει τα εξής: «Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι μια αρνητική εξέλιξη για τον ΠΑΣ Γιάννινα και γενικά για το ποδόσφαιρο της περιφέρειας. 
Κατά την πρόσφατη ιδιωτική επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στα Ιωάννινα, του είχα διαβιβάσει σχετικό υπόμνημα, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους θεωρούσαμε και θεωρούμε πως η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δυστυχώς η πρόταση αυτή δεν εισακούστηκε.
Το δεύτερο αίτημα που διαβιβάστηκε στον υφυπουργό, ήταν η κατασκευή του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Βοτανικός Ιωαννίνων, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ιωαννιτών που είχε διαθέσει την έκταση.
Του παραδώσαμε στοιχεία του φακέλου για τη μελέτη που είχε εκπονηθεί με πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων και της αδειοδότησης του έργου, το οποίο δεν είχε υλοποιηθεί εξαιτίας αδυναμίας της ΓΓΑ να το χρηματοδοτήσει.
Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό για την επανενεργοποίηση των διαδικασιών είναι θετική εξέλιξη. Περιμένουμε την υλοποίηση του έργου, για το οποίο η Περιφερειακή Αρχή θα συνδράμει σε ότι απαιτηθεί και βεβαίως όταν της ζητηθεί θα παραδώσει στη ΓΓΑ τον πλήρη φάκελο του». 
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας
anex.gr