Μια καμπάνια ενημέρωσης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Πύρρου από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Υπέρτασης και στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.
Ένα περίπτερο της ΕΚΕ θα βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων, στην…

πλατεία Πύρρου, όπου οι Ομάδες Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας και Υπέρτασης του ΠΓΝΙ και Ιατροί, μέλη της ΕΚΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης  θα ενημερώνουν τους πολίτες για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Υπέρταση, ενώ θα τους δίνεται να συμπληρώνουν συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο γνώσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.
Η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και μια από τις  κύριες αιτίες απώλειας της ποιότητας ζωής. Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια δεν γνωρίζει  πολλά στοιχεία για την πάθησή του, την υγιεινοδιαιτητική συμπεριφορά και την τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής και που θα έπρεπε να ακολουθεί.
Έχοντας ως κεντρική θέση ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η Πρόληψη, και μάλιστα για θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η Καρδιακή Ανεπάρκεια και η Υπέρταση, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης και δράσεις, απευθυνόμενες σε πολίτες 6 μεγάλων πόλεων, μεταξύ των οποίων και τα Ιωάννινα.