Μπροστά σε ένα κοινό εκατοντάδων ανθρώπων που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία αψηφώντας  τον κακό καιρό, μίλησε σήμερα το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσή Ελισάφ.
«Είμαστε πραγματικά μια  νέα παράταξη και σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε στις εκλογές. Νέα στις ιδέες. Νέα στην κοινωνική σύνθεση. Νέα στη σχέση μας με τους δημότες. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που στηρίζεται…

κυρίως στη νέα γενιά – από όλους τους πολιτικούς χώρους, από όλες τις επαγγελματικές – κοινωνικές ομάδες. Μια ομάδα ανθρώπων, που έχει δώσει δείγματα γραφής στους επαγγελματικούς και  κοινωνικούς χώρους.  Μια  νέα παράταξη, ανεξάρτητη,  ακηδεμόνευτη και πέρα από κομματικές δεσμεύσεις ή επιχειρηματικά συμφέροντα», ανέφερε στην ομιλία του που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9, ο κ. Ελισάφ.
Η εξέδρα της ομιλίας είχε στηθεί στο βάθος της πλατείας μπροστά από την πεζογέφυρα με πρόσωπο προς την περιφέρεια και στην εξέδρα ανέβηκε μόνο ο Μ. Ελισάφ.
 «Οι σκληροί πολιτικοί ανταγωνισμοί είναι υποκατάστατο πολεμικής σύγκρουσης. Κάθε πολεμική σύγκρουση έχει ως αποτέλεσμα κυρίαρχους και κυριαρχούμενους. Η παράταξή μας απεκδύεται μια παρόμοια διαδικασία, τη μόνη κυριαρχία που διεκδικούμε είναι εκείνη επί των προβλημάτων μας. Προφανώς κρίνουμε τη δημοτική αρχή και επικρίνουμε τις ανεπάρκειές της, την αλαζονεία της εξουσίας, το πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης, την αναποτελεσματικότητα, την αδιαφορία. Χωρίς όμως ένα θετικό αντιστάθμισμα με τις σαφείς δεσμεύσεις μας που μπορούν να υλοποιηθούν, ο κριτικός λόγος δεν είναι παρά μια αέναη περιστροφή στο κενό», τόνισε στην ομιλία του.
Για το πρόγραμμα της παράταξης ανέφερε ότι στη νέα εποχή τα Γιάννενα ανακτούν την ιστορική τους θέση. Παύουν να είναι η άκρη της Ελλάδας, γίνονται καρδιά των Βαλκανίων και βρίσκουν την θέση τους στον ευρωπαϊκό χάρτη.
Ο κ. Ελισάφ περιέγραψε το σχέδιό του που θέτει ως προτεραιότητες την οριστική επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την καθαριότητα σε κάθε γωνιά του Δήμου, την αναβάθμιση της λίμνης, την λύση του κυκλοφοριακού, την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την αξιοποίηση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, την ισόρροπη αθλητική ανάπτυξη, την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού, την δημιουργία μιας πόλης φιλικής και προσβάσιμης για όλους.
 «Αρνούμαστε να βλέπουμε γειτονιές παρατημένες, δρόμους γεμάτους λακκούβες, πεζοδρόμια σπασμένα, πάρκα και παιδικές χαρές εγκαταλελειμμένες. Έχουμε πρόταση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι που ρημάζει. Θέλουμε να αποτελέσει ένα πολυθεματικό πάρκο που θα υιοθετηθεί από τους πολίτες. Έχουμε πρόταση για το Άσυλο Ανιάτων που αποτελεί μία εστία ρύπανσης. Θέλουμε να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο κέντρο που θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες. Κουραστήκαμε να ακούμε για την ανάπλαση στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Προτείνουμε με λίγα χρήματα συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να πάρει και πάλι ζωή. Καταθέσαμε πρόταση για το Άλσος. Μαζί με τους κατοίκους μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναβάθμισή του. Μιλήσαμε για την ΔΕΥΑΙ. Ξέρουμε πώς θα την κάνουμε μία επιχείρηση βιώσιμη, που θα προσφέρει φτηνότερο νερό και θα εξυπηρετεί τον πολίτη.
Ξέρουμε πως θα πετύχουμε την προγραμματισμένη εξωστρέφεια. Κι αυτό θα φέρει περισσότερους τουρίστες, περισσότερα χρήματα στην τοπική αγορά, περισσότερες θέσεις εργασίας.
Θέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την συμβολή του δήμου στη δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Ελισάφ.
Στο τέλος έγινε παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων καθώς και η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της Κοινότητας Ιωαννίνων ενώ η εκδήλωση έκλεισε με μία μουσική συναυλία με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers.
πηγή epirusonline