Εκδικάζεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League ως προς το σκέλος που υποβιβάζει τη 14η ομάδα της βαθμολογίας, βάσει της προκήρυξης που υπογράφηκε ουσιαστικά μία μέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ζητεί να κριθεί άκυρη η απόφαση για ισχύ της αναδιάρθρωσης από φέτος, αφού ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος, όπως και η βούληση του νομοθέτη, που γι’ αυτό προέβλεψε στον ΚΑΠ ότι οι αναδιαρθρώσεις δεν μπορούν να ενέχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού, επειδή έτσι βολεύει!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα επιδιώξει να προσβάλει την απόφαση, πατώντας στο άρθρο 5, παρ. 2 α του ΚΑΠ που αναφέρει ότι «Διαρκούσης της αγωνιστικής περιόδου απαγορεύεται η τροποποίηση διατάξεων του παρόντος Κανονισμού. Οποιαδήποτε τροποποίηση κατά τη διάρκεια αυτή, ισχύει από την επόμενη περίοδο, εκτός αν πρόκειται για αυξομοίωση των ομάδων κάθε κατηγορίας οπότε ισχύει από την μεθεπόμενη».

Σε συνδυασμό με το άρθρο 7 παρ. 1 που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η προκήρυξη οποιουδήποτε πρωταθλήματος, πρέπει να καθορίζει τους κανόνες και τους όρους διεξαγωγής του. Ειδικότερα θα πρέπει να αναφέρονται σ΄ αυτή, ο αριθμός ομάδων για την αγωνιστική περίοδο που αφορά η προκήρυξη, υποχρεωτικά δε και για την επόμενη αυτής…».

Ο ΚΑΠ είναι κρυστάλλινος στο τι πρέπει να γίνει. Έτσι το Διαιτητικό Δικαστήριο καλείται να αποφασίσει βάσει των κανονισμών και όχι των πιέσεων που θα ασκηθούν και οι οποίες θα είναι ασφυκτικές, αφού πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο κ. Βασιλειάδης θα αποσύρει την ΕΡΤ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τινάζοντας το πρωτάθλημα στον «αέρα». Ωστόσο η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται ποτέ και πουθενά σε δημοκρατική χώρα με βάση τις πολιτικές ή άλλες επιθυμίες, αλλά με το τι προβλέπουν νόμοι και κανονισμοί.

Την υπεράσπιση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανέλαβαν ο κ. Κούγιας και η κα Σεβαστοπούλου και τουλάχιστον από πλευράς νομικής εκπροσώπησης ο ΠΑΣ πηγαίνει απόλυτα προετοιμασμένος για μια μεγάλη μάχη.

Αν η απόφαση είναι θετική για τον ΠΑΣ, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι δημιουργούνται δεδομένα που θα ανατρέψουν εντυπωσιακά το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί με το τηλεοπτικό τοπίο και θα πρέπει να αρχίσουν συζητήσεις επί συζητήσεων για να αναβληθεί για ένα χρόνο η αναδιάρθρωση, όπως ζητούν και πάρα πολλές ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Αν η απόφαση είναι αρνητική, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο δικαστικά και θα πρέπει να αρχίσει τον σχεδιασμό του για τη Super League 2.

Λόγω του επείγοντος του θέματος κι επειδή εκκρεμούν και τα μπαράζ Πλατανιά-ΟΦΗ που ορίστηκαν για 19 και 22 Μαΐου, η απόφαση αναμένεται το αργότερο την Παρασκευή, αν όχι και σήμερα αργά το βράδυ.