Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας την Τετάρτη 10 Απριλίου εγκαινίασε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης την περιοδική έκθεση με τίτλο «Μεσόγειος, η θάλασσά μας» του Ιταλού εικαστικού Beppe Labianca. Η θεματική, εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο των Πολιτισμών, αναπτύσσεται διαδοχικά στους χώρους του Μουσείου, ενός Μουσείου αφιερωμένου σε μία από τις σημαντικότερες μάχες της ιστορίας στον χώρο της Μεσογείου, τη ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ., που υπήρξε η απαρχή για την εγκαθίδρυση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Από τον καλλιτέχνη θίγονται καταστάσεις της επικαιρότητας, όπως η σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης-προσφυγιάς, αλλά και αλληγορικές, όπως η υπέρβαση της πραγματικότητας με ανθρώπινες μορφές, μεταφυσικές συνθέσεις και μυθικά πλάσματα.

Στο πλαίσιο της λήξης της περιοδικής έκθεσης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας θα φιλοξενήσει τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 11.30.

Με φόντο τα έργα τέχνης των μεταναστών, του Ιταλού εικαστικού οι μαθητές με λέξεις χρώματα και ιστορίες θα παρουσιάσουν το Μονόπρακτο με τίτλο «Μικρό Ανθολόγιο», που αποτελεί μέρος του πολιτιστικού προγράμματος «Ζωγράφοι, ποιητές, γλύπτες: εκφραστές ζωής».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2682089890, Δευτέρα – Παρασκευή με τις αρχαιολόγους – μουσειολόγους Πολυξένη Μπάρκα και  Γεωργία Πεταρούδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ