Ομιλία της Τ. Καλογιάννη: Ο Δήμος χρειάζεται ανατροπή της αδράνειας (φωτογραφίες)
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές μπήκε η υποψήφια δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη με την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση…

Η κ. Καλογιάννη αναφερόμενη στο ψηφοδέλτιό της σημείωσε: «Απέναντι σας, δίπλα μου, έχετε τη δική μας οικογένεια. Τους νικητές των μεθαυριανών δημοτικών εκλογών, την επόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας. Τους συνδημότες, που με πίστεψαν, στήριξαν και συμπορεύονται μαζί μου σε έναν δύσκολο, αλλά πολύ ωραίο, προεκλογικό αγώνα. Βήμα-βήμα, 160 συμπολίτες έντιμοι, νέοι και έμπειροι, γνώστες των προβλημάτων, αγωνιστές, με αναγνωρισμένη επαγγελματική και κοινωνική πορεία, μέσα στις απρόβλεπτες και δυσμενείς οικονομικές καταστάσεις των τελευταίων ετών, δημιουργήσαμε μία ξεχωριστή δυναμική ομάδα, έτοιμη να προσφέρει στο Δήμο μας, την ενέργεια και τις λύσεις που έχει ανάγκη. Και τώρα, εκείνοι και εγώ, ζητούμε τη δική σας εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη την οποία θεωρούμε ότι την αξίζουμε και τη δικαιούται ο Δήμος μας. Διότι ο Δήμος χρειάζεται σήμερα ανατροπή της αδράνειας».
«Ο Δήμος χρειάζεται νέες υποδομές. Έργα λειτουργικά. Ωφέλιμα για όλους. Με προοπτική. Με τεκμηρίωση της σκοπιμότητας και της βιωσιμότητάς τους. Με στόχευση στην προσφορά τους στην κοινωνία και όχι στην απλή, ονομαστική απορρόφηση πόρων», πρόσθεσε κι έκανε αναφορά στο έργο της στην Περιφέρεια:
«Είναι αλήθεια ότι κατά τη θητεία μου, ως αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων και ταυτοχρόνως αρμόδια για θέματα διαρθρωτικών ενεργειών για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής, εργάστηκα σκληρά. Χωρίς ωράρια. Πέρα από τους συνήθεις ρυθμούς. Με την αμέριστη συμπαράσταση του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος με εμπιστεύθηκε και τον ευχαριστώ πολύ. Δικαιωθήκαμε. Το έργο που παράχθηκε, έλαβε θετικές κριτικές σε πανελλήνια και ευρωπαϊκή κλίμακα και επιβραβεύεται από τους πολίτες. Είμαι πεπεισμένη ότι ο Ηπειρώτης θα σταθεί και πάλι δίπλα στον Αλέκο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, στις μεθαυριανές εκλογές».

Ο κομματικός χώρος

Η κ. Καλογιάννη δεν απέφυγε να αναφερθεί στον κομματικό της χώρο:
« Όλοι μας έχουμε την προσωπική μας κοσμοθεωρία, την ιδιαίτερη και προσωπική θέση για τα προβλήματα και τα κοινωνικά θέματα, ενώ ορισμένοι είναι συνδεδεμένοι με κάποιο κομματικό σχήμα του δημοκρατικού φάσματος. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν ρήξεις και άλματα, αν δεν υπάρχει πραγματική σύνθεση απόψεων από όλες τις δημοκρατικές κατευθύνσεις. Κοινή συνισταμένη όλων μας είναι η πρόοδος του Δήμου μας, με όραμα και σχέδιο, προς όφελος όλων των πολιτών. Προσωπικά, όπως είναι γνωστό, είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Μίας παράταξης με μεγάλες ρίζες στην Ελληνική Κοινωνία, με πλούσιο και θετικό έργο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας της χώρας μας. Το κόμμα αυτό, δια του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγνώρισε το έργο μου και τάχθηκε εξ αρχής θετικά για την πρωτοβουλία μας. Τον ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή. Είναι πολύ σημαντικό, ως αυριανή διοίκηση του Δήμου μας, να έχουμε απευθείας επικοινωνία με τον αυριανό Πρωθυπουργό».

Οι αξίες

Παρουσίασε μία σειρά από αξίες της παράταξης:
•Οραματιζόμαστε έναν Δήμο που οι πολίτες χαμογελούν όταν χαιρετίζουν τους συναλλασσόμενους μαζί τους. Που λένε καλημέρα εγκάρδια και το εννοούν.
•Υποστηρίζουμε μία κοινωνία που φροντίζει την ουσιαστική και ολόπλευρη εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών της, από τον παιδικό σταθμό, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τις μεταπτυχιακές σπουδές, τη συνεχή επιμόρφωση.
•Στηρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία. Στην ανάγκη του ελεύθερου Ανθρώπου να παράγει. Στη δυνατότητα του Ανθρώπου να ευημερεί με αξιοπρέπεια, χωρίς εμπόδια, με ίσες ευκαιρίες. Η οικονομία μας πρέπει να παράγει, να προάγει και να δημιουργεί νέες προοπτικές.
•Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό σε όλες του τις μορφές: το θέατρο, τη μουσική, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες, τομείς στους οποίους έχουμε παράδοση και μπορούμε πάλι να δημιουργήσουμε νέες αναφορές, με προφανή οφέλη για την κοινωνία και την τοπική οικονομία.
Στη συνέχεια παρουσίασε τους άξονες του προγράμματός της, αναφέροντας εισαγωγικά:
«Δεν υιοθετούμε τη λαϊκίστικη μέθοδο να υποσχεθούμε ότι θα υλοποιήσουμε ό,τι ακούσαμε και καταγράψαμε ως πρόβλημα ή επιθυμία. Δεν επιδιώκουμε να ξεγελάσουμε ή να παγιδεύσουμε τους πολίτες στον βωμό προσωπικών επιδιώξεων. Δεν το έχουμε ανάγκη, ούτε ως πρόσωπα, ούτε ως παράταξη. Ό,τι είναι βιώσιμο, αναγκαίο, κοινωνικά ωφέλιμο και οικονομικά εφικτό θα το υλοποιήσουμε».

Κάλεσμα συμμετοχής
Αναφερόμενη τέλος και στις συνεργασίες ζήτησε την ψήφο του κόσμου και τη συμμετοχή του στην κάλπη:
Θα συνεργαστούμε με όποιον έχει το ίδιο πάθος με μας για την αναγέννηση του Δήμου μας και ταυτόχρονα το ίδιο κουράγιο για πολλή, παραγωγική και αποτελεσματική δουλειά.
Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα της δικής μας παρουσίας στον Δήμο.
Για να είναι, όμως, αυτό εφικτό, χρειαζόμαστε ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση.
Αυτή μπορείτε να τη δώσετε μόνον εσείς. Όλοι εσείς που είστε σήμερα μαζί μας, αλλά και όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν σήμερα, αλλά καταθέτουν καθημερινά τη στήριξη στην παράταξή μας.
Είναι αναγκαίο, όμως, κάθε δημότης που απείχε για οποιονδήποτε λόγο από προηγούμενες εκλογές, να λάβει θέση, να δηλώσει την επιλογή του και να ορίσει το μέλλον του, με το μεγάλο όπλο που διαθέτει, την ψήφο».