«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία του Δήμου Ζίτσας
Με «Ανοιχτές Πόρτες» υποδέχτηκαν, αυτό το Σαββατοκύριακο, τα οινοποιεία του Κτήματος Γκλίναβος και Zoinos Winery το κοινό, δίνοντας την ευκαιρία…

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι λάτρεις του κρασιού είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους των οινοποιείων, να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής και παλαίωσης των κρασιών, τον τρόπο εμφιάλωσης καθώς και τις διαφοροποιήσεις που απαιτεί η κάθε ποικιλία. Στο τέλος υπήρχε η δυνατότητα να δοκιμάσει κανείς επιλεγμένες και βραβευμένες ετικέτες κρασιών αλλά και να αγοράσει αυτές  που του άρεσαν περισσότερο.

Παράλληλα, καλλιτεχνικά δρώμενα πλαισίωναν τον χώρο όπως μουσικές παρεμβάσεις και ζωντανή μουσική με τον Νίκο Παπαδιώτη να τραγουδά συνοδευόμενος από τα πλήκτρα του Ανδρέα Κάσσου, έκθεση έξι μεγάλων, χαρακτηριστικών έργων τέχνης της Πινακοθήκης Ζίτσας, αλλά και παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού για τα μικρά παιδιά.

Επίσης στο οινοποιείο της Zoinos Winery οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να λάβουν μέρος σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό φωτογραφίας απαθανατίζοντας στιγμιότυπα από την επίσκεψη και την ξενάγηση τους στο χώρο αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της εκδήλωσης . Οι αγαπημένες τους φωτογραφίες λάμβαναN μέρος στο διαγωνισμό κάνοντας ανάρτηση στα social media και προσθέτοντας την τοποθεσία του οινοποιείου.

Το πρωί της Κυριακής καταξιωμένοι Γιαννιώτες bartenders παρασκεύασαν cocktails με βάση αφρώδη κρασιά σε συνδυασμό με τοπικά βότανα που ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να απολαύσει μαζί με εκλεκτά εδέσματα Ηπειρωτών μαγείρων, μελών της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος αλλά και του τμήματος μαγειρικής του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 15 συνεχή χρονιά (από το 2005) στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας , υπό την αιγίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).