Β. Μεϊμαράκης: Οι φιλοευρωπαϊκές ιδέες πλειοψηφία στην Ευρωβουλή
Να συζητήσουμε για τα σοβαρά θέματα της Ευρώπης στις ευρωεκλογές ζήτησε από τα Γιάννενα ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ…

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου τόνισε ότι στην εκλογική αναμέτρηση που κυριαρχεί η ευρωκάλπη, θα πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν, να κρίνουν, να συγκρίνουν και είμαι σίγουρος πως αφού τα κάνουν αυτά, θα ψηφίσουν την ΝΔ. Η εθνική εσωτερική κατάσταση, είναι μία παράμετρος, η οποία θα επηρεάσει πάρα πολύ την ψήφο της ευρωβουλής, υπογράμμισε, ακριβώς, όμως επειδή η Ευρωβουλή έχει πάρα πολλά ζητήματα να κουβεντιάσει και να αποφασίσει, θεωρώ πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν την σκέψη τους και την έννοια τους και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αλλά κυρίως πρέπει να την έχουν και στους εκπροσώπους που θα στείλουν στην Ευρωβουλή. Στο Ευρωκοινοβούλιο έχουμε να συζητήσουμε πάρα πολλά ζητήματα . Θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ότι η ψήφος θα είναι βεβαίως και ένα μήνυμα εσωτερικό , αλλά κυρίως θα είναι και ένα μήνυμα μια ψήφος αντιπροσώπευσης των απόψεών τους, των ιδεών τους, στο ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε να συζητήσουμε το θέμα του Brexit, είναι οι κοινωνικές ανισότητες, η ροή των μεταναστών, η κλιματική αλλαγή, είναι το πώς τα κράτη μέλη θα μπορέσουμε να έχουμε έναν κοινό φορολογικό συντελεστή, ώστε να προσελκύουμε με την ίδια άνεση επενδύσεις, έχουμε πάρα πολλά ζητήματα ανοικτά, τα οποία ή θα κουβεντιάσει η Ένωση και θα προωθήσει λύσεις, ή θα οδηγηθεί δυστυχώς σε ατραπούς διάλυσης κάτι που κανένας δεν θέλει , ιδιαίτερα στο Νότο, τόνισε.

Για την πόλωση που επικρατεί στην Ελλάδα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε πως θεωρεί ότι πράγματι γίνονται με όρους εθνικών εκλογών, γιατί πράγματι έχουν να στηθούν κάλπες 4 χρόνια, τόνισε, όμως ότι πρέπει να μιλήσουμε ευρωπαϊκά στους Έλληνας πολίτες και πρόσθεσε, ότι ό ίδιος, προσπαθεί έστω και εάν αυτό δεν προκαλεί το ενδιαφέρον , να μιλά όσο το δυνατόν στην κατεύθυνση αυτή.

«Οι ευρωεκλογές βέβαια θα κρίνουν το πώς θα πορευτούμε και στις εθνικές εκλογές. Θα είναι ένα πρόκριμα οπωσδήποτε. Και για αυτό ακριβώς, μάχομαι για να έχει η ΝΔ ένα μεγάλο προβάδισμα, μια μεγάλη διαφορά, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εθνικές εκλογές», πρόσθεσε ακόμα.

Για το θέμα της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ανέφερε:

«Είναι αλήθεια ότι οι αντιευρωπαϊστές θα έχουν περισσότερες έδρες, όπως τουλάχιστον καταγράφεται μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό θα αναγκάσει όλους εμάς, να συνεννοηθούμε ώστε να μπορέσουμε , οι φιλοευρωπαϊκές ιδέες παρ’ όλες τις διαφορετικές μας εκτιμήσεις, να είναι μία σαφής, ισχυρή πλειοψηφία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο , ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και το Προεδρείο , αλλά και τις απόψεις και τις ιδέες με βάση τις οποίες πρέπει να κινηθούμε την επόμενη πενταετία».

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη προλόγισε στη συνέντευξη ο βουλευτής Κώστας Τασούλας παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Θ. Τζαρούχη ενώ ακολούθησε ομιλία στα Λιθαρίτσια. Σήμερα συνεχίζει την περιοδεία του στην Άρτα.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ