Με τη δυναμική της συσπείρωσης η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα (φωτό)
Με τον συνήθη τρόπο των τελευταίων εβδομάδων ολοκληρώθηκε η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην αίθουσα…

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, αν και ήταν λιγότερος από την αντίστοιχη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην ίδια αίθουσα, πυκνές πολιτικές ομιλίες και κλίμα συσπείρωσης. Μίλησαν τα μέλη του συντονιστικού της εκλογικής επιτροπής : Νίκος Μπίστης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  Γιώργος Πετρόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Τα βασικά σημεία των ομιλιών ήταν η ανάδειξη του προοδευτικού χώρου που συγκεντρώνεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως ο ισχυρότερος πόλος αντιμετώπισης της ΝΔ και του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, σε αντιστοίχιση ανάλογων κινήσεων και στην Ευρώπη με τη σοσιαλδημοκρατία να στρέφεται προς τα αριστερά.

Ακόμα η δυναμική που αναπτύσσεται από τη συμμαχία και τη συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων που στα χρόνια της κρίσης ειδικά βρέθηκαν σε διαφορετικές πλευρές, αλλά μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 αναγνωρίζουν την ανάγκη ενός νέου, προοδευτικού πόλου εξουσίας στη χώρα που θα στηρίζεται στην κοινωνία και τις ανάγκες ανασυγκρότησης της χώρας.

Τέλος, στο εκλογικό κάλεσμα για ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αλλά και στις εθνικές εκλογές ως ένα σύγχρονου, ευρωπαϊκού δρόμου σε μία διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν όσων εκπροσωπούνται από τις συντηρητικές δυνάμεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης, προσωπικότητες  από τους αγώνες της ιστορικής αριστεράς, υποψήφιοι σε αυτοδιοικητικά σχήματα κ.α.

 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ