Άρτα: Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο Χρήστος Τσιρογιάννης και η Τζένη Ταπραντζή
Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Δήμο Αρταίων θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης ο οποίος συγκέντρωσε 36,73% και η υποψήφια Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια με 19,81% και με ενσωματωμένο το 98,96% των εκλογικών τμημάτων.

Σε δήλωσή του μετά τη νίκη του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» στον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αρταίων, ο Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει:

«Ο Αρτινός λαός μίλησε! Και αυτό που είπε είναι ότι πάνω απ’ όλα θέλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πορεία ανάπτυξης και ανόδου που έχει ξεκινήσει για την Άρτα. Ότι θέλει να συνεχιστούν όλα όσα έχουμε οραματιστεί, σχεδιάσει, υλοποιήσει και υλοποιούμε.

Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ κάθε Αρτινό και κάθε Αρτινιά για το αποτέλεσμα, που αναδεικνύει τον συνδυασμό μας «Αρτινών Συνεργασία» ως πρώτη και ξεκάθαρη δύναμη! Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους δημοτικούς, αλλά και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού μας. 
Γιατί όλοι μαζί ως ομάδα δώσαμε έναν πολύ όμορφο αγώνα και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Είχαμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης, υπερκομματικό, αυτοδιοικητικό, έμπειρο αλλά και ανανεωμένο. Ένα ψηφοδέλτιο που εμπιστεύθηκε ο Αρτινός λαός!

Ζητούμε την ψήφο εμπιστοσύνης από όλους τους Αρτινούς για την επόμενη Κυριακή. 

Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουν όλοι ελεύθεροι από κομματικά στεγανά. Ο μεγάλος μας συνδυασμός, η «Αρτινών Συνεργασία» πάντα παρών στις μεγάλες στιγμές του τόπου μας, καλεί όλους τους Αρτινούς να συστρατευθούν σε μια κοινή πορεία. Στην πορεία που έχουμε ξεκινήσει να χαράσσουμε από το 2014. 
Τους καλούμε να σταθούν στο πλευρό μας, δεσμευόμενοι ότι θα πορευθούμε χέρι με χέρι, με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Άρτας, όπως έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε. 

Την Κυριακή επιλέγουμε Δήμαρχο. Τον Δήμαρχο εκείνο που έχει αποδείξει ότι θέλει, ξέρει, μπορεί και δεσμεύεται. Και τις δεσμεύσεις τις κάνει πράξη. 
Την Δευτέρα όλοι μαζί από την ίδια όχθη, με μοναδικό αντίπαλο τα κοινά προβλήματα του τόπου μας, σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε για την Άρτα. Γιατί η Άρτα αλλάΖει και είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας!».

Από την πλευρά της η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια σε δήλωσή της αναφέρει: 

«Το λέμε ξανά, νοιώθουμε ότι σήμερα εδώ είμαστε σε μια σημαντική στάση στο μεγάλο ταξίδι για να δούμε την Άρτα μας όπως της αξίζει. Όλο αυτό τον καιρό είχαμε την αγάπη και την συμπαράσταση της κοινωνίας. 
Δεν είχαμε κανενός είδους μηχανισμό, διοικητικό ή κομματικό. Με αυτές τις συνθήκες ήταν σήμερα μια σημαντική ΝΙΚΗ!

Το βλέπαμε στο ζεστό σφίξιμο του χεριού των συμπολιτών μας, στην ματιά τους, στο καθαρό χαμόγελό τους.

Σεβαστήκαμε τους συνδημότες μας, κάναμε κριτική με αυτοδιοικητικούς όρους στην Δημοτική αρχή, στην στασιμότητα και στο παρελθόν. Σεβαστήκαμε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, βγήκαμε στο αυτοδιοικητικό προσκήνιο του Δήμου μας αναβιώνοντας το όραμα που χάθηκε εδώ και πέντε χρόνια.

Δεν εφησυχάζουμε, δεν αναπαυόμαστε, πάμε την δεύτερη Κυριακή για την μεγάλη, Πλατιά, Ενωτική, ΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!».