Είναι πραγματικό το τέρας του Λοχ Νες; Η ανακάλυψη που εξέπληξε τους ερευνητές (φώτο)

Το Τέρας του Λοχ Νες «ίσως και να είναι πραγματικό» υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία.

Με αφορμή τους θρύλους που υπάρχουν εδώ και αιώνες για τη «Νέσι», επιστήμονες θέλησαν να βρουν μια πειστική απάντηση.
Οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα του νερού στη λίμνη και συνέλεξαν DNA από δέρμα, λέπια, φτερά που άφησαν πίσω τους διάφορα πλάσματα. Στη συνέχεια έστειλαν τα δείγματα DNA να εξεταστούν σε εργαστήρια στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Δανία και τη Γαλλία.
Ο καθηγητής Neil Gemmell του Πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας και επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι «εκπληκτικά».
Δείτε τι είπε ο καθηγητής για την έρευνα.
Αν και οι λεπτομέρειες της μελέτης θα γίνουν γνωστές σε μεταγενέστερο στάδιο, μία από τις θεωρίες για το πιο διάσημο «τέρας» της Σκωτίας «ίσως» είναι σωστή.
Μία από αυτές τις θεωρίες είναι ότι η «Νέσι«» είναι ένας πλησιόσαυρος που κατά κάποιον τρόπο επέζησε όταν οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, ή είναι ένας οξύρρυγχος ή ένα γιγαντιαίο γατόψαρο.
Ο καθηγητής Γκέμελ δήλωσε ότι ελπίζει να ανακοινώσει τα πλήρη ευρήματα της μελέτης στη Σκωτία τον επόμενο μήνα – αλλά δεν θα επιβεβαιώσει ποια από τις παραπάνω υποθέσεις μπορεί να είναι σωστή.
«Εξετάσαμε κάθε μια από τις κυριότερες θεωρίες για το Τέρας του Λοχ Νες. Για τρεις από αυτές μάλλον μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι σωστές αλλά μία από αυτές ίσως και να είναι» κατέληξε ο ερευνητής.