Νέος δήμαρχος στο δήμο Ιωαννίνων εκλέχτηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή», καθηγητής ιατρικής Μωυσής Ελισάφ με ποσοστό 50,33% έναντι 49,67% που έλαβε ο Θωμάς Μπέγκας (η διαφορά είναι 235 ψήφοι). 
Το αποτέλεσμα έκρινε η δημοτική ενότητα Ιωαννίνων και έγινε σαφές περίπου στις 22:30. Μέχρι τότε ήταν μια βραδιά θρίλερ για τα δύο επιτελεία, με το Μωυσή Ελισάφ όμως να έχει…

ελαφρό προβάδισμα από την αρχή.
Η δήλωση του νέου δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ:
«Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα.
Θέλω να απευθυνθώ και σε όσους δεν μας ψήφισαν για να τους πω ότι οι εκλογές τελείωσαν και στη νέα εποχή θα πορευτούμε όλοι μαζί. Θέλω να συγχαρώ τον Θωμά Μπέγκα. Απευθυνόμενος στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων τους διαβεβαιώνω ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί, να ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε τα Γιάννενα ψηλά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη της παράταξης που ο καθένας από το δικό του μετερίζι έβαλε το λιθαράκι του για το σημερινό αποτέλεσμα. Με το ίδιο ήθος, με τις ίδιες αξίες και αρχές θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Με ένα στόχο… Τα Γιάννενα της νέας εποχής»

Ο κ. Μπέγκας επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του κ. Ελισάφ και τον συγχάρηκε. Η δήλωση του νυν δημάρχου Θωμά Μπέγκα
«Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ότι κι αν επέλεξαν να ψηφίσουν. Επειδή είχαμε μεγάλα ποσοστά αποχής, θέλω να απευθυνθώ και σε όσους επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στις εκλογές και να πω για άλλη μια φορά ότι η συμμετοχή είναι καθήκον μας, γιατί θωρακίζει τη Δημοκρατία μας.

Ένας όμορφος και δύσκολος εκλογικός αγώνας έφτασε στο τέλος του. Δώσαμε τον αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια. Οι συμπολίτες μας,  ανέδειξαν την παράταξη μας «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» πρώτη δύναμη και τη μεγαλύτερη παράταξη μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Σήμερα, μας τίμησε με την ψήφο του το μισό εκλογικό σώμα των συμπολιτών μας και τους ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου. Θα είμαστε παρόντες, όπως ήμασταν πάντα.
Συγχαρητήρια στον αποψινό νικητή των εκλογών κ Μωυσή Ελισάφ. Αμέσως μετά θα επισκεφτώ το εκλογικό κέντρο της παράταξης του, για να τον συγχαρώ αυτοπροσώπως. Ευχαριστώ και πάλι  μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους σας. Συνεχίζουμε με το χαμόγελο».