O υπ. βουλευτής Πρέβεζας με το ΚΙΝΑΛ Κώστας Κωνής ήταν καλεσμένος την Τετάρτη 28/05 στο στούντιο του Prisma 91,6 προκειμένου να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ και τις πολιτικές εξελίξεις θα δρομολογηθούν.

O Κώστας Κωνής τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
”Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστηση, τους δε ανοήτους το οίημα”. (Τα άδεια τα σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση”, είπε ο Σωκράτης.
Η ιστορικότητα της Κυριακής των Ευρωεκλογών δεν είναι ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα επικυρωθεί και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με υψηλότερο ποσοστό, και κέρδισε η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής κατέλαβε την τρίτη θέση με αυξημένο το ποσοστό του, ούτε ότι άρχισε η αποδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-γυρολόγων. Η ιστορικότητα έγκειται στο ότι άρχισε η οριστική αποδόμηση ενός πολιτικού μορφώματος χωρίς αρχές και αξίες,  που λειτούργησε καθαρά λαϊκίστικα, κάτι αντίστοιχο με αυτό του Περόν και τον Περονισμό στην Αργεντινή, μετά το μισό  του περασμένου αιώνα, με όλες εκείνες τις οδυνηρές συνέπειες για τον Αργεντίνικο λαό που οδήγησα σε διαδοχικές χούντες, που συνεπήρε το φαντασιακό ενός καλομαθημένου λαού, δημιουργώντας ένα φανταστικό πεδίο ή επεκτείνοντας το φανταστικό πεδίο, ότι για όλα φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι που μας ζηλεύουν ή τέλος πάντων σκοτεινές κακές δυνάμεις μας υποβουλεύουν, όπου όλα ήταν δυνατά αρκεί να εξοντώνονταν οι δυνάμεις του κακού.
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο κ Κωνής “είναι μακροπρόθεσμη, οριστική και διαλυτική για τον ίδιο. Φέρθηκε με παλαιοκομματική κουτοπονηριά δίνοντας επιδόματα τελευταίας στιγμής, σαν τους κομματάρχες της ασπρόμαυρης ελληνικής φιλμογραφίας. Η επερχόμενη ήττα στις εθνικές εκλογές θα είναι η καμπή της επιταχυνόμενης συρρίκνωσης και διάλυσης του εντέλει.
Τα επιδόματα που έδωσε τελευταία στιγμή, δεν μπορούσαν να εξαλείψουν οχτώ χρόνια ρητορικής του μίσους από τον ίδιο, από τους Πολάκηδες και τους Καρανίκες. Όταν ο μέσος οικογενειάρχης και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμεί το καλύτερο για τα παιδιά του, και καμαρώνει όταν αυτά μορφώνονται, άκουγε τον Πρωθυπουργό να απαξιώνει τα Πανεπιστήμια και  να επαίρεται ότι έχει συμβούλους «λαϊκά παιδιά», εννοούσε αμόρφωτα, τους Καρανίκες και λοπούς οικότροφους του Μαξίμου, να ειρωνεύεται την αριστεία, και να θεωρεί το μπάχαλο των πανεπιστημίων ενδεδειγμένο ακτιβισμό.”

“Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής δεν είναι απλώς μια εκλογική ήττα 10 μονάδων από τη δεξιά παράταξη που την επαναφέρει με την ανύπαρκτη πολιτική του στο προσκήνιο . Δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε βαθιά γιατί ηττήθηκε πολιτισμικά. Γι ‘αυτό και είναι αστείο να θεωρεί ότι μπορεί να ηγεμονεύσει πλέον πολιτικά στον Κεντροαριστερό χώρο, χώρο που βίαια ήθελε να καταλάβει με τυχοδιωκτικές τακτικές και διάφορους αμειβόμενους με κυβερνητικούς θώκους ”πρόθυμους”, χώρο που ανήκει στην δημοκρατική παράταξη και στο Κίνημα Αλλαγής χρόνια τώρα, αλλά και σήμερα” πρόσθεσε.

“Ειρωνεύτηκε, απαξίωσε αυτό που ο μέσος πολίτης θεωρεί ως αξίες ζωής. Είτε πρόκειται για την αγάπη στην πατρίδα και δεν είναι μόνο το Σκοπιανό, είναι συνολικά οι δηλώσεις των Συριζαίων, είτε για την έννοια της προκοπής (ναι αυτά είναι μικροαστικές αξίες, αλλά αυτές κράτησαν μια κοινωνία ζωντανή και το όνειρό της εν εγρηγόρσει στους δύσκολους καιρούς. Απορριπτέα μικροαστική αξία τη θεωρούν οι ένοικοι του Μαξίμου, που τα βρήκαν όλα έτοιμα στη ζωή τους και αρκούνταν να παπαγαλίσουν εύκολα συνθήματα, βασιζόμενοι στις θυσίες άλλων).

Ο λαός απέρριψε συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ως κυβερνητική εμπειρία και προγραμματική πρόταση, όσο και ως πολιτική ηθική και ως φιλοσοφία ζωής.

Γι’ αυτό και η ήττα είναι μη αναστρέψιμη.” κατέληξε ο κ Κωνής