Θεσπρωτία: Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια στη Θεσπρωτία

Τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια και στη Θεσπρωτία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και κάποια απ΄ αυτά προσανατολίζοντια σε γενικό λουκέτο επ’ αόριστον. 


Έχει προκύψει μεγάλο ζήτημα με τις υπερχρεώσεις και τις υπέρογκες εκπτώσεις προς τον ΕΟΠΥΥ (claw back και rebate), που φθάνουν ακόμη και το 70%. 

Μάλιστα οι επικεφαλής του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) καλούν να συμμετάσχουν δυναμικά στην πανελλαδική κινητοποίηση όλοι οι φορείς εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής, «κλειδώνοντας τις μονάδες  από 10/06/2019 και απέχοντας επ’ αόριστον από τα καθήκοντά μας, έως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας». 

Ταυτόχρονα προτρέπουν τους εργαστηριακούς γιατρούς αλλά και τα κέντρα να αποστείλουν στους Ιατρικούς Συλλόγους, που ανήκουν, τις εξουσιοδοτήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καταγγελία της σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, η οποία δεν θα περιλαμβάνει, όπως υποστηρίζουν, αυτά τα δύο καταστροφικά μέτρα (claw back και rebate).