Γιάννενα: Έπεσε Το Ταβάνι Της Εστίας Την Ώρα Που Έκανε Μπάνιο Κινητοποίηση Των Φοιτητών

Ένα απαράδεκτο συμβάν  που έλαβε χώρα στην  Εστία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καταγγέλλουν φοιτητές εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική  στο ΔΣ της Φοιτητικής Εστίας.

Όπως αναφέρουν  στη σχετική ανακοίνωσή τους, τη Δευτέρα 3/6/2019 την ώρα που  μια συμφοιτήτριά τους  έκανε μπάνιο έπεσε το ταβάνι κυριολεκτικά πάνω της. Για “καλή της τύχη”, γιατί για αυτό πρόκειται, το μεγαλύτερο κομμάτι του ταβανιού ευτυχώς έπεσε δίπλα της.


Επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα  κινητοποιούνται ,όπως αναφέρουν , στη φοιτητική μέριμνα και στην Πρυτανεία για το ζήτημα της συντήρησης του κτιρίου και της ανακαίνισης του. Οι απαντήσεις όμως  που παίρνουν  είναι “δεν υπάρχουν λεφτά” ή ότι “δεν έχουμε προσωπικό , περιμένουμε τον εργολάβο-ιδιωτική επιχείρηση”.


“Είναι τραγικό και επικίνδυνο να λειτουργεί η εστία με αυτές τις υποδομές το 2019!!!


Ξέρουμε καλά τι φταίει…”υπογραμμίζουν  στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές
ενώ με αφορμή  τα προβλήματα   που αντιμετωπίζουν σήμερα στις 13.00 πρόκειται να  προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία .


Η ανακοίνωση 

“ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΝΙΟ”

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ 1ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ!!!!

Τη Δευτέρα 3/6/2019 την ώρα που συμφοιτήτριά μας έκανε μπάνιο έπεσε το ταβάνι κυριολεκτικά πάνω της. Για “καλή της τύχη” γιατί για αυτό πρόκειται πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του ταβανιού  έπεσε δίπλα της. 

Επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα κινητοποιούμαστε στη φοιτητική μέριμνα και στην Πρυτανεία για το ζήτημα της συντήρησης του κτιρίου και της ανακαίνισης του. Οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι “δεν υπάρχουν λεφτά” ή ότι “δεν έχουμε προσωπικό , περιμένουμε τον εργολάβο-ιδιωτική επιχείρηση”.

Είναι τραγικό και επικίνδυνο να λειτουργεί η εστία με αυτές τις υποδομές το 2019!!!
Ξέρουμε καλά τι φταίει…

Η υποχρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια στα Πανεπιστήμια με όλες τις κυβερνήσεις (είτε ήταν  η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ), και ειδικά στη φοιτητική μέριμνα έχει μειωθεί κατά 80%, την ίδια ώρα και στιγμή που οι γονείς μας μόνο τον τελευταίο μήνα με τις 120 δόσεις στην Εφορεία έδωσαν στο κράτος 300εκ ευρώ!!! 

Η υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με το μοίρασμα της φοιτητικής μέριμνας (καθαριότητα, υδραυλικά κοκ) σε εταιρίες εργολάβους έχει υποβαθμίσει τη συντήρηση της εστίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1) Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στη φοιτητική μέριμνα, αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία. 
2) Συντήρηση όλων των κτιρίων με μόνιμο προσωπικό κατάλληλο για όλα τα ζητήματα της εστίας. ( υδραυλικά, ταβάνια, πόρτες, απεντόμωση, ασανσέρ)
3) Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης με πλυντήρια ανά κτίριο και όροφο.
4) Απεντόμωση σε όλα τα κτίρια και επισκευή των αποχετεύσεων.
5)Επαρκή φύλαξη με μόνιμο προσωπικό στην εστία. Επισκευή του φωτισμού σε όλα τα μονοπάτια της εστίας.
6) Κόψιμο των χόρτων για απομάκρυνση φιδιών.
7)Αξιοπρεπές, ποιοτικό και επαρκή φαγητό δωρεάν για όλους τους φοιτητές στη λέσχη.
8) WIFI Internet σε όλην την εστία, αναγνωστήριο  για τους εστιακούς φοιτητές.

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ
ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Πηγή: epirus-tv-news.gr