Γιάννενα: Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος και το Eid al Fitr στο Πέραμα Ιωαννίνων

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ, την ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ, την ICSD και την ΙΝΤΕΡΣΟΣ καθώς και με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, του Δασαρχείου Ιωαννίνων και του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ιωαννίνων διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, εκδήλωση στο Πέραμα Ιωαννίνων (Είσοδος Περάματος – 8χλμ. Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Τρικάλων) με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος για το έτος 2019. 

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που φιλοξενούνται στις δομές της ΑΡΣΙΣ, της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ και ICSD, καθώς και οι ωφελούμενοι της δομής φιλοξενίας της ΙΝΤΕΡΣΟΣ στην Αγία Ελένη θα καθαρίσουν από κοινού και θα φυτεύσουν εποχιακά μυρωδικά κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής Περάματος προκειμένου να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή και να εμπλουτιστεί με πράσινο. 

Στόχος όλων είναι η προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα ακολουθήσει πικνίκ και οι συμμετέχοντες θα εορτάσουν και το Eid al Fitr, μια σημαντική θρησκευτική εορτή που γιορτάζεται από μουσουλμάνους παγκοσμίως και σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, τον ιερό ιερό μήνα νηστείας (ṣawm). 

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική ημέρα του μήνα Shawwal, κατά την οποία δεν επιτρέπεται στους μουσουλμάνους να νηστεύουν. 

Οι εορτασμοί σηματοδοτούν το πέρασμα των 29 ή 30 ημερών της νηστείας από την ανατολή ως το ηλιοβασίλεμα κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα του Ραμαζανιού. 

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την περιοχή Περάματος την Τετάρτη 5 Ιουνίου από τις 11:00-14:00 για να συμμετέχετε στον καθαρισμό, στην φύτευση και στο πικνίκ για μικρούς και για μεγάλους!