Εντός της εβδομάδας στη Βουλή η τροπολογία για το αφορολόγητο
Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολόγητου ορίου αναλαμβάνει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε το βράδυ της Τρίτης…

Το Μαξίμου δρομολογεί την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας σ’ ένα από τα τέσσερα νομοσχέδια, τα οποία είναι προγραμματισμένο να ψηφιστούν από τη Βουλή των Ελλήνων εντός της εβδομάδας.

Η τροπολογία θα περιλαμβάνει τη μη μείωση του αφορολόγητου ορίου, η οποία αναμενόταν να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Το συγκεκριμένο μέτρο είχε ψηφιστεί στο πλαίσιο του μεταμνημονιακού προγράμματος και της ρύθμισης του δημόσιου χρέους, μαζί με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις, η εφαρμογή της οποίας τελικά ακυρώθηκε.

Ο κ. Τσίπρας, μέσω της ΕΡΤ, κάλεσε την αντιπολίτευση και τη Νέα Δημοκρατία να προσέλθουν στη Βουλή και να υπερψηφίσουν το μέτρο. Ωστόσο, ερωτηματικό αποτελεί αν τελικώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα συμμετάσχουν στις διεργασίες της Βουλής, καθώς έχουν επανειλημμένως καταγγείλει ότι «δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν έπρεπε να ανοίξει και άνοιξε μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προσεχή Δευτέρα και να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών και τη διάλυση της Βουλής, ως συνέπεια του αποτελέσματος των πρόσφατων ευρωπαϊκών εκλογών.