Η κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ και η απόφαση του Ποταμιού να μην κατέβει στις εκλογές προκαλούν κινητικότητα και στη ΝΔ
Έντονες είναι οι διαβουλεύσεις για τις τελικές λίστες των ονομάτων που θα αποτελέσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Πριν από τις τελικές ανακοινώσεις, εξετάζεται από τα επιτελεία μια σειρά από παράμετροι, ώστε να καταλήξουν στα ονόματα που θα αντιπροσωπεύσουν το κόμμα με τον καλύτερο τρόπο και να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο ισχυρά ψηφοδέλτια. Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές ακόμη και σε ονόματα που θεωρούνταν μέχρι τώρα σίγουρα.

Νότιος Τομέας της Β’ Αθήνας
Το σύνολο των υποψηφίων που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο ανέρχεται σε 22, εκ των οποίων 13 άντρες και 9 γυναίκες, λόγω της υποχρεωτικής ποσόστωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της Άννας Καραμανλή, της Σοφίας Βούλτεψη, της Θεοδώρας Πάλλη, της Έμης Λιβανίου, της Ιωάννας Γκελεστάθη, της Ρένας Βασιλάκη, ενώ αναμένονται άλλα τρία ονόματα γυναικών. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τους άντρες, έχει ανακοινωθεί ένα όνομα περα από ό,τι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Πρόκειται για τους:

νυν βουλευτές Νίκο Δένδια, Χάρη Θεοχάρη και Πάνο Παναγιωτόπουλο,
τον πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπο του κόμματος Κωνσταντίνο Κυρανάκη,
το δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου,
τον πρώην δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη,
το Βασίλη Σπανάκη,
το Γιάννη Καλλιάνο,
το Βασίλη Ανδρικόπουλο,
το Δημήτρη Παπανικολάου,
το Τάσο Γαϊτάνη,
το Μιχάλη Σταυριανουδάκη,
τον Τέλη Αϊβαλιώτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να υπάρξει και ένα ακόμα όνομα που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Παρότι για τα περισσότερα ονόματα η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο είναι κλειδωμένη, για έναν ή δύο υποψήφιους απαιτείται το κόψιμο ή η μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια.

Ταυτόχρονα η απόφαση του Ποταμιού να μην κατέλθει στις εθνικές εκλογές και η κρίση στο ΚΙΝΑΛ οδηγούν πολίτες που προέρχονται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να συμπεριληφθούν στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Ανατροπές ενδέχεται να υπάρξουν και στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας. Το σύνολο των υποψηφίων στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο είναι 19, εκ των οποίων 8 θέσεις θα καλυφθούν από γυναίκες και οι υπόλοιπες έντεκα από άνδρες.

Σε αυτή την περιφέρεια πρόκειται να διεκδικήσουν την εκλογή τους 11 άτομα:

οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης,
ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος,
ο Νίκος Ρωμανός,
ο Βασίλης Ξυπολιτάς,
ο Νίκος Κωστόπουλος,
ο Σάκης Ιωαννίδης,
ο Θόδωρος Ρουσόπουλος,
ο Μανώλης Γραφάκος,
ο Φώτης Καρύδας,
ο Πέτρος Τατσόπουλος

Ωστόσο στην ίδια περιφέρεια πολιτεύονται τους τελευταίους μήνες ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου και ο Σωτήρης Ησαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζητήσεις βρίσκεται και ο Δημήτρης Καιρίδης για να συμπεριληφθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο, ενώ υποψήφιες σε αυτή την περιφέρεια είναι η Νίκη Κεραμέως, η Ζωή Ράπτη και η Ζανέτ Καλατζάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Ιωάννινα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Αμυράς. Στα ονόματα που συζητούνται είναι και ο Γιώργος Ξηραδάκης, ο Δημήτρης Μελάς, η Βασιλική Λαζαράκου και η Βίκυ Φλέσσα.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr