Ένας παίκτης που έχει συνδυάσει άρρηκτα το όνομά του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αλέξης Μιχαήλ, αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την «κυανόλευκη» ομάδα. Με δήλωσή του ο αρχηγός των Ηπειρωτών τονίζει ουσιαστικά ότι έκλεισε ο κύκλος του, αν και είχε συμβόλαιο ενός έτους ακόμα και δεν λέει οριστικό «αντίο», αλλά «εις το επανιδείν».

Παρότι μέχρι τώρα δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλο το ρόστερ, αφού υπήρχε αναμονή για τον προπονητή, ο Αλέξης Μιχαήλ ειδοποίησε τον πρόεδρο ότι δεν θα παραμείνει στην ομάδα.

Με εξαίρεση το πρώτο εξάμηνο του 2007 που πήγε δανεικός στη Λαμία και το δεύτερο εξάμηνο του 2009 που πήγε δανεικός στον Πανσερραϊκό, ο Μιχαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα γήπεδα του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού από 6 ετών έπαιζε στον ερασιτέχνη. Υπήρξε παράδειγμα για εκατοντάδες Γιαννιωτόπουλα, αλλά φαίνεται ότι έφτασε το «πλήρωμα» του χρόνου.

Αγωνίστηκε σε 328 επίσημα παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα σε όλες τις κατηγορίες, ενώ πέτυχε το ιστορικό πρώτο ευρωπαϊκό γκολ το 2016 ενάντια στην Οντ Νορβηγίας.

Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και έφτασε η στιγμή να αποχωρήσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που δίχως ίχνος υπερβολής τον θεωρώ σπίτι μου. Εδώ μεγάλωσα, ανδρώθηκα, έζησα λύπες και χαρές, όμως στη ζωή, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν λογίζεται ως δεδομένο. Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Χριστοβασίλη, τον κύριο Νιαρχάκο, όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τους ανθρώπους στα γραφεία, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, τους φροντιστές που συνεργάστηκα και φυσικά, τον κόσμο του ΠΑΣ.

Από όλους κρατάω τις καλύτερες των αναμνήσεων. Δεν θα πω ‘αντίο’ αλλά ‘εις το επανιδείν’, γιατί από το σπίτι του δεν φεύγει ποτέ κανείς. Πάντα ένα μέρος του θα βρίσκεται εκεί…».