Οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, απαιτεί μεγάλες αλλαγές και στην προετοιμασία των μαθητών καθ’ όλη την διάρκεια του λυκείου.
Συγκεκριμένα για το μάθημα της Βιολογίας, γίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη έναρξης της προετοιμασίας των μαθητών ήδη από το τέλος της Α΄ Λυκείου, δηλαδή από το καλοκαίρι πριν την έναρξη της Β΄ Λυκείου.
Αυτό συμβαίνει διότι η ύλη της Βιολογίας, που παύει πλέον να υπάρχει ως μάθημα επιλογής, αλλά είναι ένα από τα 4 βασικά και υποχρεωτικά μαθήματα του πεδίου επιστημών υγείας, περιλαμβάνει εκτός από επιπλέον 3 κεφάλαια του βιβλίου κατεύθυνσης (το 10ο, 11ο και 12ο) και όλη την ήδη υπάρχουσα ύλη της Βιολογίας Γενικής Παιδείας.
Αυτομάτως λοιπόν οι ώρες διδασκαλίας διπλασιάζονται στο σχολείο και στην τάξη της Γ΄ Λυκείου, κάτι το οποίο πρέπει να υιοθετηθεί αντίστοιχα και από το φροντιστήριο. Επομένως η Βιολογία πλέον απαιτεί τουλάχιστον 3 ώρες την βδομάδα στην Β Λυκείου και εν συνεχεία 6 ώρες στην Γ Λυκείου.
Βέβαια οι ώρες προετοιμασίας σχετίζονται με πολλούς παράγοντες, όπως ο χρόνος έναρξης της προετοιμασίας, ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα, κ.α.
Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές που επιθυμούν να επιλέξουν το συγκεκριμένο πεδίο θα πρέπει να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ήδη από το τέλος της Α΄Λυκείου.
Oι εγγραφές συνεχίζονται ως και τις 19 Ιουνίου
Έναρξη μαθημάτων καλοκαιρινής περιόδου : 20 Ιουνίου (μέχρι και 20 Ιουλίου)
Για Πρέβεζα και Λευκάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6978182689
Ή βρείτε μας στη νέα μας διεύθυνση: Κωστή Παλαμά 22, Πρέβεζα πλησίον Κωτσόβολου