Κάνει πίσω ο Καλογήρου για το άρθρο για το βιασμό - Φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση
Πίσω έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου στον τρόπο που θα αντιμετωπίζεται ο βιασμός στο Νέο Ποινικό Κώδικα μετά το…

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τις αντιδράσεις τόσο των νομικών αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν θέσει το θέμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει μέχρι την ψήφιση των Κωδίκων νομοθετική βελτίωση που θα αποσαφηνίζει τα πράγματα.    

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας ότι «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Διατηρείται κακούργημα για τις περισσότερες περιπτώσεις.  Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3 έως 5 έτη φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη. Επειδή όμως δεν μπορεί αυτό το Υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση που έχουν νομοθετήσει τόσα πολλά για τα δικαιώματα να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται βιαστές, σε συνεννόηση με τα μέλη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, θα κάνουμε μία νομοτεχνική βελτίωση και θα διαγραφεί η παράγραφος 5 προκειμένου να υπάρξει σωστή εξισορρόπηση».