Κάνει πίσω ο Καλογήρου για το βιασμό -Φέρνει νομοτεχνική βελτίωση για να μην θεωρείται πλημμέλημα

Κάνει πίσω ο Καλογήρου για το βιασμό -Φέρνει νομοτεχνική βελτίωση για να μην θεωρείται πλημμέλημα

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπάρξουν τροποποιητικές διατάξεις στο άρθρο του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο βιασμό.

Ο κ. Καλογήρου αναφερόμενος στην διάταξη η οποία κλιμάκωνε τις ποινές για το αδίκημα ορίζοντας πλημμεληματική ποινή φυλάκισης τριών έως πέντε ετών για όποιον εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης απειλώντας αυτόν με παράνομη πράξη ή παράλειψη παραδέχθηκε ότι η ρύθμιση δεν έγινε αποδεκτή από την κοινή γνώμη και ανέφερε ότι θα αποσυρθεί και θα διορθωθεί μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο των κωδικών.

Καλογήρου: Δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα
Όσον αφορά όμως το υπόλοιπο κομμάτι της διάταξης ο κ. Καλογήρου ανέφερε πως είναι λάθος τα δημοσιεύματα που λένε ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. 

Οπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στις περισσότερες των περιπτώσεων διατηρείται ο κακουργηματικός χαρακτήρας και η περίπτωση που προκάλεσε και τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διορθωθεί εντός της μέρας. «Δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Διατηρείται κακούργημα για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3-5 έτη φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη. 

Επειδή όμως δεν μπορεί αυτό το Υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση που έχουν νομοθετήσει τόσα πολλά για τα δικαιώματα να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται βιαστές, σε συνεννόηση με τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, με μία νομοτεχνική βελτίωση θα παραγραφεί η παράγραφος 5 προκειμένου να υπάρξει σωστή εξισορρόπηση» είπε ο κ. Καλογήρου.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα