Καθοριστικός παράγοντας ήταν αυτός της αποχής
Μία πρώτη, προσωπική, πολιτική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στο δήμο Ιωαννιτών, έκανε το βράδυ της Τρίτης, ο απερχόμενος δήμαρχος Θ.…

Ο κ. Μπέγκας στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ITV και είχε την δυνατότητα να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος, επί των πιθανών συνεργασιών την επόμενη ημέρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και για τα λάθη που έγιναν και τα οποία επηρέασαν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα της κάλπης, ο κ. Μπέγκας είπε, ότι πρόκειται για μία «πολιτική ισοπαλία», καθώς ο ίδιος έχασε με ελάχιστη διαφορά από τον Μ. Ελισάφ, η Ενότητα Πολιτών όμως ψηφίστηκε από τους πολίτες των Ιωαννίνων και είναι η πιο ισχυρή παράταξη στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

«Είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο γιατί αυτό αποφάσισαν οι πολίτες με την ψήφο τους και εκτός από τιμή μας, αποτελεί και υποχρέωση, να κινηθούμε με γνώμονα την ευθύνη που μας ανέθεσε το εκλογικό σώμα, ως τη μεγαλύτερη παράταξη στη νέα δημοτική θητεία», ανέφερε αρχικά.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, ο κ. Μπέγκας είπε, ότι καθοριστικός παράγοντας ήταν αυτός της αποχής, φαινόμενο που παρατηρήθηκε όμως σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στο δήμο Ιωαννιτών, ενώ χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, υποστήριξε, ότι «προφανώς έγιναν λάθη και από εμένα», αφήνοντας να εννοηθεί, ότι έγιναν και από στενούς του συνεργάτες και στελέχη της παράταξης. Οριοθέτησε όμως την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ως μία διαδικασία που θα γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα από τα συλλογικά όργανα της παράταξης.

 

Χωρίς «λευκή επιταγή»

Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον περνά πλέον στο πώς θα διαμορφωθεί μία νέα πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, που θα είναι σε θέση να παίρνει αποφάσεις. Η Ενότητα Πολιτών, ανέφερε ο κ. Μπέγκας δεν απορρίπτει τις συνεργασίες, όμως έδειξε με τη στάση του, ότι μάλλον ο ρόλος που θα προτείνει στα συλλογικά όργανα της παράταξης, είναι αυτός της μη συμμετοχής σε μία νέα πλειοψηφία, με βάση τον αριθμό των εδρών.

«Δεν γίνεται να ζητάς συναίνεση, μετά τις εκλογές, ενώ στην προεκλογική περίοδο έχεις κάνεις έναν αγώνα που στηρίχθηκε σε μηδενισμό του έργου της δημοτικής αρχής, στη ρητορική των πελατειακών σχέσεων και των συμφερόντων, που δήθεν εξυπηρετεί η παρούσα δημοτική αρχή. Έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε και αυτή την κουλτούρα, πρώτοι εμείς τη φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο, όμως δε μπαίνουμε στη λογική των οφιτσίων και των αξιωμάτων. Δε μας ενδιαφέρουν οι θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων στα Νομικά Πρόσωπα, είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Εμείς, θα είμαστε στη θέση που μας έταξε ο γιαννιώτικος λαός και από τη θέση αυτή θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας, χωρίς υπεκφυγές. Προφανώς, θα συζητήσουμε με τον κ. Ελισάφ, όμως αυτή είναι μία συζήτηση που ο ίδιος πρέπει να την ανοίξει και όχι εμείς», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»