Πάμε για πανελλήνιες με σύμμαχο την ψυχραιμία
Ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ιωαννίνων, Μιχάλης Γρηγόρης, λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα των…

Όπως είπε, η ώρα των Πανελληνίων εξετάσεων έφτασε και πολλοί μαθητές της Γ’ λυκείου έχουν ήδη αρχίσει να αγχώνονται. Το άγχος, σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνεται καθώς οι πανελλήνιες σηματοδοτούν την ώρα για ευόδωση της υπερπροσπάθειας που έχουν καταβάλει οι εξεταζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Το άγχος γίνεται ακόμα εντονότερο γιατί οι μαθητές σκέφτονται πως αν αποτύχουν στις εξετάσεις θα δυσαρεστήσουν και θα στεναχωρήσουν και τους γονείς τους και τον περίγυρο τους.
Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Μιχάλης, οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας και πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί άλλοι. Ο κάθε μαθητής έχει την ανάγκη να δει τους κόπους του να ανταμείβονται, να πάει καλά στις εξετάσεις και να μπει στη σχολή που τόσο πολύ επιθυμούσε. Όμως στο μυαλό του θα πρέπει να έχει και την περίπτωση της αποτυχίας ενθυμούμενος όμως ότι η αποτυχία δεν συνεπάγεται και το τέλος του κόσμου.
Άλλωστε, οι εξετάσεις μπορεί να είναι καθοριστικές για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για μια ευτυχισμένη και δημιουργική ζωή. Η πράξη το έχει αποδείξει αυτό πάμπολλες φορές.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Από την εφημερίδα «Πρωϊνά Νέα»