Πρέβεζα: Νύχτες πολιτισμού από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας "Σπύρος Δήμας"

Νύχτες πολιτισμού θα χαρίσει στο κοινό το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” πραγματοποιώντας εκδηλώσεις που θα “αποτυπώσουν” το σημαντικό έργο που επιτελείται σε αυτό ολόκληρο τον χρόνο.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου θα μας ταξιδέψουν σε γνωστές όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, με αποσπάσματα διασκευασμένα για μικρό μουσικό σύνολο και φωνή. 

Με αυτό τον τρόπο θα “γιορταστούν” τα δέκα χρόνια των απευθείας μεταδόσεων παραστάσεων από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στην Πρέβεζα, οι οποίες εντυπωσίασαν το κοινό της περιοχής. 

Στις 30 Ιουνίου στην Πλατεία Δικαστηρίων οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”, θα ταξιδέψουν το κοινό στο πλούσιο έργο του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου σε μια παράσταση με τίτλο “Αφιέρωμα στα 80 χρόνια του Σταύρου Ξαρχάκου”. 

Μια μέρα αργότερα τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στον ίδιο χώρο της Πλατείας Δικαστηρίων οι μαθητές της λαϊκής ορχήστρας θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με αγαπημένες μελωδίες του λαϊκού μας πενταγράμμου.