Πρέβεζα: Στα όρια τους οι καρδιολόγοι της Πρέβεζα

Στα κόκκινα εργάζονται εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές σε πολλά νοσοκομεία της Περιφέρειας, λόγω τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό


Σε οριακή λειτουργία βρίσκεται η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Πρέβεζας, στην οποία υπηρετούν μόλις τρεις καρδιολόγοι. 

Από τον Δεκέμβριο του 2008 και μέχρι σήμερα, για να καλύπτουν τα κενά που υπάρχουν αναγκάζονται να εφημερεύουν 10 ημέρες το μήνα ο καθένας, αντί για μόλις 4, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη -ίσως ακόμη και επικίνδυνη για τους ασθενείς- όταν χρειάζεται να πάρουν τα ρεπό τους. Στις περιπτώσεις αυτές, η κάλυψη των καρδιολογικών περιστατικών του νοσοκομείου γίνεται από έναν και μόνο καρδιολόγο.

Σ ‘αυτή την εκρηκτική για τους γιατρούς κατάσταση έρχονται να προστεθούν:

– το γεγονός ότι δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στην Πρέβεζα, με αποτέλεσμα στην καρδιολογική κλινική να συνωστίζονται πολλά περιστατικά, κάποια μάλιστα ελάσσονος σοβαρότητας.

– οι καρδιολόγοι δεν έχουν βοηθούς και καλύπτουν μόνοι τους όλα τα περιστατικά

– στο νοσοκομείο της Πρέβεζας διακομίζονται όλοι οι ασθενείς από το νέο νοσοκομείο Λευκάδας, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον πρωθυπουργό, αλλά δεν διαθέτει προσωπικό για να εξυπηρετήσει τα περιστατικά του νησιού

Ανάλγητη, χαρακτηρίζουν οι γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου – τη στάση απέναντι στο πρόβλημα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Διοικητή Παν. Νικολόπουλου ο οποίος κωφεύει στο πρόβλημα, αφήνοντας τους 3 Καρδιολόγους του Νοσοκομείου Πρέβεζας στο έλεος…

Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και με τους αναισθησιολόγους του ίδιου νοσοκομείου οι οποίοι απειλούνται με «εντέλλεσθε» διότι δεν αντέχουν άλλη πίεση, προκειμένου να κάνουν επιπλέον εφημερίες.

Επίσης, στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας, δεν γίνονται χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα όλα τα χειρουργικά περιστατικά να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Πριν 25 ημέρες η Διοίκηση του Νοσοκομείου απέστειλε αίτημα για πρόσληψη Καρδιολόγου αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Με το ελλιπέστατο σε αριθμό υπάρχων ιατρικό προσωπικό, εν μέσω τουριστικής περιόδου, η Καρδιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου μας καλείται να καλύψει τα περιστατικά της Πρέβεζας και της Λευκάδας. 

Τι θα συμβεί εάν ένας γιατρός αδυνατεί να ανταποκριθεί; Τι θα συμβεί εάν κάποιος ασθενής πάθει κάτι, λόγω κόπωσης των Καρδιολόγων; Θα ρίξουμε την ευθύνη στους γιατρούς μήπως; 

Πόσες φορές οι Καρδιολόγοι έφτασαν σε σημείο να ζητήσουν αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής; Το γνωρίζουν αυτό οι Πρεβεζάνοι; Διότι έχουμε επίσης σχετικά έγγραφα στα χέρια μας“, αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου Πρέβεζας σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Πηγή: ​iatropedia.gr