Σπύρος Κυριάκης στον Prisma: “Να σπάσουμε τις αλυσίδες που κρατούν δέσμια την Πρέβεζα στη μετριοκρατία”

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης ήταν καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

“Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα πάει η χώρα μπροστά ή αν θα μείνει σε αυτή την πορεία οπισθοδρόμησης” σημείωσε εισαγωγικά. “Αν θα μπει κάποια στιγμή ένα φρένο στην παρατεταμένη κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία 9 χρόνια ή αν θα πρέπει η Ελλάδα να μπει σ’ ένα καινούργιο δρόμο ανάπτυξης με μικρότερη φορολογία για όλους, με περισσότερες επενδύσεις, με περισσότερες θέσεις εργασίας και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και κυρίως μία Ελλάδα με περισσότερη ασφάλεια μια Ελλάδα που τα παιδιά μας θα μπορούν να πηγαίνουν στα πανεπιστήμια χωρίς να φοβούνται ότι αυτά είναι άνδρα μπαχαλάκηδων και που εμείς θα μπορούμε στα σπίτια μας να κοιμόμαστε ήσυχοι χωρίς να φοβόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι” συμπλήρωσε.

Ο κ Κυριάκης τόνισε ότι “η ψήφος των ευρωεκλογών ήταν μία θετική ψήφος στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε μία ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και νομίζω ότι ο ελληνικός λαός αρχικά με τις ευρωεκλογές του έδωσε το πρώτο μήνυμα, και εν συνεχεία με τις εθνικές εκλογές θα στείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κυβέρνηση αυτής της χώρας. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, η κάλπη, και σε αυτό συμφωνούμε με τον κ Τσίπρα, ξεκινά άδεια. Θα πρέπει εμείς να πάμε μαζικά στην κάλπη αυτή, και να τη γεμίσουμε με γαλάζια ψηφοδέλτια. Είναι πολύ σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να είναι η επόμενη ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, όμως οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει, το ότι κερδίσαμε τις ευρωεκλογές με 9,5 μονάδες δεν σημαίνει ότι ξεκινάμε τις εθνικές εκλογές με 9,5 μονάδες. Πρέπει όλοι να πάνε στην κάλπη όλοι να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η επόμενη μέρα εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας θα είναι πολύ δύσκολο για τον τόπο”.

Ο κ Σπύρος Κυριάκης αναφέρθηκε σε όσα προβλήματα συναντά στο νομό Πρέβεζας συνομιλώντας με τους συμπολίτες στην περιοχή και σχολίασε αναφορικά με το αν τα ζητήματα μπορούν να λυθούν μέσω της παρέμβασης στην κεντρική διοίκηση: “Νομίζω πως η κεντρική πολιτική διοίκηση επηρεάζει πλήρως τη ζωή ενός τόπου. Πιστεύω πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να σπάσουμε τις αλυσίδες που κρατούν δέσμια την Πρέβεζα στην μετριοκρατία. Η Πρέβεζα είναι ένας νομός ο οποίος είναι ακατέργαστο διαμάντι με τεράστιες προοπτικές, οι οποίες δυστυχώς επί σειρά ετών δεν τις έχουμε αξιοποιήσει, και βλέπουμε τις ευκαιρίες να μας προσπερνούν χωρίς να μπορούμε να τις αδράξουμε. Η Πρέβεζα έχει τρεις βασικές  πλουτοπαραγωγικές διαδικασίες.

Αυτές είναι ο τουρισμός στα παράλια, η πρωτογενής παραγωγή στην ενδοχώρα και ο πολιτισμός. Θα πρέπει και τις τρεις αυτές να τις συνδέσουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουν μία αεροφόρα ανάπτυξη. Να συνδέσουμε την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό και τον τουρισμό με  τον πολιτισμό.  Μέχρι σήμερα και οι τρεις αυτές πλουτοπαραγωγικές διαδικασίες είναι σε πολύ βρεφικό επίπεδο. Και ο τουρισμός στα παραλία, σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που θα έπρεπε τα πεντάστερα ξενοδοχεία να διαδέχονται το ένα με το άλλο, βλέπετε ότι δεν υπάρχει η ανάπτυξη η οποία θα έπρεπε,  και η πρωτογενής παραγωγή στην ενδοχώρα αντιμετωπίζει  σοβαρά προβλήματα, στον τομέα της κτηνοτροφίας με τις τιμές του γάλακτος, κάτι το οποίο έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα το λύσει, αλλά και στον αγροτικό τομέα με καλλιέργειες οι οποίες είναι ασύμφορες ως προς την παραγωγή τους και γι αυτό επί σειρά ετών ήταν επιδοτούμενες. Ταυτόχρονα υπάρχει μία σειρά από άλλα θέματα στο νομό όπως για παράδειγμα τα Κέντρα Υγείας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα Κέντρα Υγείας Φιλιππιάδας, της Πάργας και Καναλακίου τα οποία υπολειτουργούν, με ότι συνεπάγεται αυτό για τις ζωές των πολιτών, ότι συνεπάγεται αυτό για την καθημερινή διαβίωση των πολιτών. Υπάρχουν θέματα τα οποία άπτονται αφενός της κεντρικής πολιτικής σκηνής και νομίζω πως η επιλογή του κυβερνητικού βουλευτή για τη Νέα Δημοκρατία- γιατί καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή καλείται να επιλέξει όχι απλά έναν βουλευτή αλλά τον κυβερνητικό βουλευτή του νομού- είναι πάρα πολύ σημαντική.”

Ο κ Κυριάκης ανέφερε ότι το Σάββατο θα κάνει την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στο Beach Bar Mango στο Κανάλι Πρέβεζας και κάλεσε όλους τους πολίτες να βρεθούν προκειμένου να τον ακούσουν και να τον αξιολογήσουν. Κλείνοντας ο Σπύρος Κυριάκης σημείωσε: “Ανήκω σε μια γενιά της οποίος δυστυχώς το παρόν και το μέλλον έχει υποθηκευθεί από πράξεις και παραλείψεις των προηγούμενων γενιών. Μια γενιά η οποία πληρώνει μια κρίση που δε δημιούργησε και για την οποία δεν φταίει. Κι όμως στις πλάτες της δικής μας γενιάς πέφτει το πολύ μεγάλο βάρος να προσπαθήσουμε να φέρουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα. Διεκδικώ λοιπόν προσωπικά την ψήφο της γενιάς μου. Διεκδικώ  το δικαίωμα της γενιάς μου να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα για όλους τους Έλληνες. Και αυτή την καλύτερη Ελλάδα μπορεί να την κάνει πράξη μόνο η Νέα Δημοκρατία, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα