Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ Σχετικά με την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ Σχετικά με την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού
Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΙ είναι γνωστό ότι λειτουργεί οριακά εδώ και αρκετά χρόνια. Το πρόβλημα αυτό της οριακής…

Η διαδικασία για την επέκταση της εγκατάστασης ξεκίνησε από το 2012 και το έργο δημοπρατήθηκε με το σύστημα μελέτη – κατασκευή, τον Μάιο του 2013.

Η συγκεκριμένη μέθοδος δημοπράτησης είναι γνωστό πως είναι χρονοβόρα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας βρήκαμε τον διαγωνισμό σε εξέλιξη γι’ αυτό και προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να τον ολοκληρώσουμε.

Μετά από μεγάλο κόπο η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα έχουμε ανάδοχο του έργου.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι το έργο κινδύνεψε με απένταξη διότι δεν είχε συμβασιοποιηθεί πριν τη λήξη της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια με την εκ νέου υποβολή του φακέλου με όλα τα στοιχεία ένταξης ώστε το έργο να μην απενταχτεί.

Το φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες είναι προϊόν υπερφόρτωσης του συστήματος.

Η μη υλοποίηση της επέκτασης της εγκατάστασης, πέραν όλων των άλλων, έχει επιφέρει την πρόωρη γήρανσή της και εμποδίζει την συντήρησή της.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η ένταξη στο δίκτυο αποχέτευσης και νέων περιοχών, οι οποίες επιβάρυναν περαιτέρω την εγκατάσταση.

Τέτοια προβλήματα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Ο υπηρεσιακός μηχανισμός της ΔΕΥΑΙ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κι αναλόγων προβλημάτων.

Στην παρούσα φάση το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Ωστόσο, η ΔΕΥΑΙ απευθύνει έκκληση στις μονάδες που είναι εγκατεστημένες στην Βιομηχανική Περιοχή και διαθέτουν μονάδες βιολογικού καθαρισμού να φροντίζουν τόσο την ορθή λειτουργία τους όσο και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος που παραλαμβάνεται από τον αγωγό της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να μην επιβαρύνεται περισσότερο η εγκατάσταση του τριτοβάθμιου  βιολογικού καθαρισμού.

Δυστυχώς μας έλαχε ο κλήρος να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που έχουν σχέση με την υπερφόρτωση της εγκατάστασης λαμβάνοντας υπόψη ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σε πρωθύστερο χρόνο από τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης της ΔΕΥΑΙ δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από το μέγεθος της σημερινής εγκατάστασης.

Θαύματα δεν γίνονται.

Δίνουμε τη μάχη μας με το χρόνο.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα