Από Σεπτέμβριο αναμένεται η συζήτηση για τους υδρογονάνθρακες στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

Από Σεπτέμβριο αναμένεται η συζήτηση για τους υδρογονάνθρακες στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, στο νέο δημοτικό συμβούλιο που αναλαμβάνει καθήκοντα από το Σεπτέμβριο, θα συζητηθεί ως θέμα το αν θα επιτρέψει ή όχι τις γεωφυσικές έρευνες για υδρογονάνθρακες σε δημοτικές εκτάσεις ο Δήμος Πρέβεζας.

Μέχρι στιγμής αρκετοί Δήμοι της Ηπείρου έχουν εισάγει στα δημοτικά συμβούλια το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης, με τελευταία περίπτωση στις 24 Ιουνίου αυτή του δημοτικού συμβούλιου Ζαγορίου, που με ομόφωνη απόφασή του επιβεβαίωσε την κάθετη αντίδρασή του στις γεωφυσικές σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες και πιθανής εξόρυξης στα όρια του Δήμου, με αφορμή την εμφάνιση συνεργείων στην περιοχή (δείτε ΕΔΩ την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου).

Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες δεκατρείς πρωτοβουλίες και συλλογικότητες πολιτών από όλη την Ελλάδα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων συναντήθηκαν στο πλοίο σύμβολο της Greenpeace στο λιμάνι της Κέρκυρας για να μοιραστούν την εμπειρία τους και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για κοινή δράση. Μεταξύ αυτών και οι πρωτοβουλίες από την Πρέβεζα και την Πάργα (δείτε ΕΔΩ την αναλυτική ανακοίνωση της Greenpeace).

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα