Σπύρος Βελέντζας στον Prisma: Μπαίνω σε αυτή την μάχη με όλες μου τις δυνάμεις και δηλώνω παρών

Την Τετάρτη 26/6 στις 12 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο κ. Βελέντζας Σπύρος.

Ο κ. Βελέντζας είναι υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο νομό της Πρέβεζας ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Ο κ. Βελέντζας ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Πρέβεζα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.
Είναι ιατρός-οφθαλμίατρος , στέλεχος με μεγάλη διαδρομή στο χώρος της ανανεωτικής αριστεράς.
Επιπρόσθετα στο παρελθόν έχει υπάρξει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας .
Έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, καθώς έχει υπάρξει ξανά και υποψήφιος Βουλευτής Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ αρκετές φορές.

”Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο- Αναμετρούνται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια”

Ο κ. Βελέντζας ήταν αναλυτικός αρχικά για το κίνδυνο επανόδου στην εξουσία μιας δεξιάς, η οποία ευθύνεται για πολιτικές επιλογές του παρελθόντος που έφεραν αρνητικά αποτελέσματα για τους πολίτες.

‘Μπαίνω σε αυτή την μάχη με όλες μου τις δυνάμεις και δηλώνω παρών.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εμπειρία και μπορεί να προχωρήσει ένα πρόγραμμα περαιτέρω ανάκαμψης και ανάπτυξης: ” Οι ευρωεκλογές είχαν χαρακτήρα χαλαρής ψήφου- το κλίμα αλλάζει” σημείωσε.

Ο κ. Βελέντζας αναφέρθηκε στην συνέχεια στο κίνδυνο επιστροφής σε οικονομικά προγράμματα λιτότητας- μνημόνια.

“Η Ευρώπη πηγαίνει δεξιά , το ίδιο και η σοσιαλδημοκρατία”
“Ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε και ανέκοψε στην Ελλάδα αυτή την πορεία της ακροδεξιάς”

Επιπρόσθετα συνομιλήσαμε με τον κ. Βελέντζα για τον νέο πολιτικό ρόλο για τον ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικό χάρτη:

”Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα της νέας εποχής σε ένα περιβάλλον παγοσμιοποίησης”

”Το ηθικό πλεονέκτημα ήταν δεδομένο για την αριστερά, όταν όμως η αριστερά είναι στην εξουσία πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη”

Τονίζοντας έτσι το αυστηρό κριτήριο του κόσμου απέναντι στην αριστερά. Συζητήσαμε στην συνέχεια για τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και πιο συγκεκριμένα και για πράγματα που κερδήθηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας:

”Από το 2010 μέχρι και το 2015 υπήρξε μια τεράστια υποβάθμιση της δημόσια Υγείας λόγω των μνημονίων”
” 2.500.000 πολίτες μπόρεσαν να πάνε στο δημόσιο σύστημα Υγείας- ανασφάλιστοι συμπολίτες μας. Ένα στοίχημα που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ”

Αναλυτικός ήταν για την βελτίωση στην εικόνα των κλινικών στο νοσοκομείο της πόλης αλλά και στο διπλασιασμό των γιατρών και νοσηλευτών σε αυτό.

Κλείνοντας ο κ. Βελέντζας μας μετέφερε το όραμα του και την άποψη του για την ανάπτυξη του νομού, μια ανάπτυξη που θα περνά από τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό και θα αναδεικνύει σημαντικές πτυχές της περιοχής μας όπως ο Αμβρακικός, ο κάμπος του νομού αλλά και το παραλιακό μέτωπο. Τέλος εστίασε και στο γεγονός δημιουργίας ενός νέου συνεταιριστικού μοντέλου στην παραγωγή.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση:

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα