Στα “χαρακώματα” Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και “Ανάπτυξη Τώρα” με αφορμή απόφαση για παραχώρηση χώρου σε εταιρεία “Rent a Car”

Η θητεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής που ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου, φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί με… αντιπαραθέσεις.

Αιτία η 112/2019 απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, που αφορά την παραχώρηση 500τ.μ. στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πρέβεζας για 3 χρόνια σε εταιρεία με αντικείμενο την ενοικίαση αυτοκινήτων.
Στην απόφαση του Δ.Σ. του ΔΛΤ αναφέρεται μεταξύ άλλων για τη σύμβαση (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την απόφαση):
Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, ο οποίος επανεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του profile σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για απόφαση με “οσμή” σκανδάλου και με αίτημά του προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αιτείται την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα:
“Συζήτηση για την απευθείας παραχώρηση για 3 χρόνια με την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου 112/2019 που αφορά την χερσαία ζώνη λιμένα και συγκεκριμένα για την παραχώρηση 500 τμ για 3 χρόνια”.
Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Θοδωρή Κατσαούνο, ρωτώντας τον για το αν υπάρχουν “κενά” στην απόφαση αυτή του Ταμείου. Μεταξύ άλλων ο κ. Κατσαούνος ανέφερε:
“Κατ’ αρχάς θα ήθελα να τονίσω πως κανείς από όσους είχαν κάποια απορία για την απόφαση δεν με προσέγγισε για να έχει κάποια ενημέρωση. Ούτε ο κ. Νίτσας που ζητά έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι και νομότυποι στις αποφάσεις μας. Παραχωρήσαμε χώρο με αίτηση που έκανε ένας ιδιώτης, όπως έγινε και για το Λούνα Παρκ. Γιατί σε εκείνη την περίπτωση δεν ζητούσαν να γίνει δημοπρασία; Παραχωρήσαμε χώρο με αντίτιμο, ίδιο με αυτό του Λούνα Παρκ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουμε βάλει στην απόφασή μας όλες τις ρήτρες που απαιτούνται για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Η εταιρεία προσκόμισε τοπογραφικό, συγκοινωνιακό κανονισμό, καταστατικό, άδειες από τον ΕΟΤ και το Λιμεναρχείο και όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα. Είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε για το οτιδήποτε”.
Ο κ. Κατσαούνος σκοπεύει να “ανταπαντήσει” στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στον κ. Νίτσα και προτίθεται και ο ίδιος να ζητήσει σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου άμεσα, θεωρώντας τον εαυτό του πολιτικά θιγμένο.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η εταιρεία που έχει ενοικιάσει το χώρο στο λιμάνι είναι μονοπρόσωπη ΙΚΕ και έχει καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ στις 9/4/2019 με κεφάλαιο 152.000 ευρώ.
Προέκυψε επίσης ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που συνδέεται κατά πολλούς με τον “καπνό” που έχει σηκωθεί γύρω από την απόφαση.