ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ,17.00-21.00,στο Κοινοτικό Γραφείο ΩΡΩΠΟΥ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ,17.00-21.00, στο Δημαρχείο ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ,12.00-20.00 στο Εργατικό Κέντρο ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ,11.00-13.00 και 17.00-21.00 στο Εργατικό Κέντρο ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Δυναμώνουμε το κλαδικό μας Σωματείο,το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας.Ενισχύουμε τη δύναμη και τη φωνή μας για να μεγαλώσουν οι διεκδικήσεις μας στον κλάδο κόντρα στους μεγαλοεργοδότες,την ΕΕ,τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους.Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στις εκλογές για να δυναμώσουν το σωματείο, που όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει αγώνες στο πλευρό των εργαζομένων και συνεχίζει να παλεύει,να μπαίνει μαχητικά μπροστά για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει στις 7 Ιούλη όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και οι εφαρμοστικοί νόμοι και των 3ων μνημονίων θα είναι εδώ. Οι μισθοί πείνας,οι τσακισμένες ΣΣΕ,τα 12 ωρα,τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα κομμένα ρεπό, οι κομμένες άδειες, η ελαστική εργασία,η δουλειά τις Κυριακές,η δουλειά χωρίς ρεπό, τα σπαστά ωράρια θα είναι εδώ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του, ανοργάνωτος, αμέτοχος.

Με μαχητικότητα και τόλμη θα μπούμε μπροστά να αγωνιστούμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Δεν θα επιτρέψουμε μια χούφτα παράσιτα-κεφαλαιοκράτες να πλουτίζουν από το δικό μας μόχθο. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε μέσα από την συλλογική δράση και διεκδίκηση,μέσα από την οργάνωση μας στους χώρους δουλειάς.Κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Το παραμύθι της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου για τη «δίκαιη ανάπτυξη» και τη «μεταμνημονιακή εποχή» δεν πρόκειται να επαναφέρει απώλειες και κατακτήσεις εάν εμείς με την πάλη μας δεν τις επιβάλλουμε.Η ανάπτυξή τους απαιτεί φθηνή εργατική δύναμη και τσακισμένα δικαιώματα.Δεν μπορούμε να «τα βρούμε» με τα αφεντικά με τη δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα, με τις ατομικές συμβάσεις,με τους μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ και να μας ζητάνε να χαμογελάμε,με τη φοροληστεία και την ακρίβεια, με την υγεία και την παιδεία να θεωρούνται εμπορεύματα. Δεν θα δεχτούμε να στοιχιζόμαστε πίσω από τα συμφέροντα της επιχείρησης καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων,σημαίνει κλείσιμο επιχειρήσεων, εξαγορές, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση. Μόνιμα θύματα θα είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι.

Ότι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα είναι μέσα από αγώνες, οργανωμένα και μέσα από σύγκρουση. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας όλα τα προηγούμενα χρόνια μπήκε μπροστά για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι.Δεν έκανε ποτέ πίσω από την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Οργανώσαμε τον αγώνα κόντρα σε απολύσεις σε SuperMarket,ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και την καταστρατήγηση του ωραρίου από την εργοδοσία.Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας με εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.Αναδείξαμε το γεγονός της μαζικής δηλητηρίασης εργαζομένων στη Foppen και πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με άλλα ταξικά συνδικάτα στο χώρο δουλειάς.Ενώσαμε τη φωνή και τη δύναμη μας με ταξικά συνδικάτα και φορείς ενάντια σε πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.Οργανώσαμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στο χτύπημα του Απεργιακού δικαιώματος και το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.Εκφράσαμε,έμπρακτα την αμέριστη αλλυλεγγύη και συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της Αρχαιολογίας που διεκδίκησαν την ανανέωση των συμβάσεών τους.Αναδείξαμε τα αίτια όλων των προβλημάτων μας και παλέψαμε κόντρα στις αυταπάτες, στη μοιρολατρία που καλλιεργούν αστικές κυβερνήσεις και εργοδοσία για να βάλουν στο γύψο το εργατικό κίνημα

Δυναμώνουμε το Σωματείο μας για να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς και η οργάνωση όλων των συνάδελφων, για να μη μένει κάνεις μόνος απέναντι στους εργοδότες του κλάδου.

Δυναμώνουμε το Σωματείο μας για να παλέψουμε με καλύτερους όρους για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας, για αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ,για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας,για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , για να έχουμε ελεύθερο χρόνο, για δικαίωμα στην υγεία, στην ψυχαγωγία και στην αναψυχή για εμάς και τις οικογένειες μας.

Η εργοδοσία για να υλοποιήσει τα βρώμικα σχέδια της, και να παρεμβαίνει στο εργατικό κίνημα έχει στήσει σωματεία-μηχανισμούς σε όλη τη χώρα όπως το κλαδικό των SuperMarkets και με τα διευθυντικά της στελέχη ελέγχει την πλειοψηφία των ΔΣ επιχειρησιακών σωματείων, στον Σκλαβενίτη, στον ΑΒ Βασιλόπουλο, στα MyMarket, στα ATTICA.To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας από κοινού με άλλα ταξικά σωματεία έδωσε τη μάχη ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ με σύνθημα «έξω οι εργοδότες από τα σωματεία».Οι δυνάμεις της ΔΑΣ αποκάλυψαν με στοιχεία ότι ο πρόεδρος στην Ομοσπονδία είναι εργοδότης, με συμμετοχή σε ανώνυμες εταιρίες. Δίνουν μάχη για να μην μας εκπροσωπούν και να μην ψηφίζουν στα εργατικά σωματεία διευθυντικά στελέχη, golden boys μεγάλων εταιρειών ,όπως η περιφερειακή διευθύντρια στα MyMarket που μας επιβάλλει να χαμογελάμε επειδή έχουμε δουλειά των 300 ευρώ. Παλεύουν ώστε τα σωματεία να περάσουν στα χέρια των εργαζομένων.

Δίνουν μάχη για να πεταχτούν από το σβέρκο της εργατικής τάξης όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ-Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας που αποτελούν στήριγμα για τους εργοδότες,καλλιεργούν τη ταξική συνεργασία,την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους.Δίνουν μάχη για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς.Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος,την Κοινωνική Συμμαχία που θα ανοίξουν το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Νοµοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας εργαζόµενος κάτω από 751 ευρώ! Υπογραφή τώρα Κλαδικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας µε ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά όλων των επιδοµάτων.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Καθορισµός καθηκόντων & πόστων για κάθε εργαζόµενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειµάτων.
  • Κατάργηση των σπαστών ωραρίων,σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας.
  • Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας,ένα χρόνο άδεια με αποδοχές,επίδομα τοκετού

 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας