Κρήτη: Ο ομαδικός βιασμός και οι απόπειρες αυτοκτονίας -Δίκη για τη νύχτα-κόλαση Βρετανίδας τουρίστριας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή (28/06) με την πρόταση του εισαγγελέα η εκδίκαση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού μίας Βρετανίδας τουρίστριας, από δύο ομοεθνείς της, τον Ιούλιο του 2015 στην Κρήτη.

Εκείνη την ημέρα ήταν τα γενέθλιά της
Οπως ανέφερε το θύμα εκείνη την μαρτυρική ημέρα οι δύο 24χρονοι -σήμερα- δράστες, την οδήγησαν με τη βία σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου τη βίαζαν εναλλάξ. 

Μάλιστα όπως είπε τα όσα έζησε εκείνη την μαρτυρική ημέρα την στιγμάτισαν καθώς εισήχθη μέχρι και σε ψυχιατρική κλινική καθώς είχε προβεί σε τρις απόπειρες αυτοκτονίας. Σημειώνεται ότι την ημέρα του ομαδικού βιασμού το θύμα είχε τα γενέθλιά του.

«Κανένας ομαδικός βιασμός. Ολα έγιναν με τη θέλησή της»
Απεναντίας, κατά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ξανά πως υπήρξε επαφή με τη θέληση του θύματος. 

Μάλιστα, όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, περιέγραψαν τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ λέγοντας πως η ίδια τους ακολούθησε μετά το μπαρ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Η πρωτόδικη απόφαση για τον ομαδικό βιασμό
Τον Ιούνιο του 2017 η υπόθεση έφτασε για πρώτη φορά στα δικαστήρια με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου να κρίνει ενόχους τους δύο κατηγορουμένους. Αναλυτικότερα, το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ομως, η έφεσή τους είχε αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα οι άνδρες να καταβάλουν χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ ο καθένας, για να αφεθούν ελεύθεροι και να δικαστούν ξανά σε δεύτερο βαθμό.