Σε ΠΓΝΙ και «Χατζηκώστα» Μαντάς και Τζούφη
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη και Χρήστος…

Ο Διοικητής του ΠΓΝΙ κ. Βασίλης Τσίκαρης ενημέρωσε τους υποψήφιους βουλευτές Ιωαννίνων για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τη νέα πτέρυγα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων κλινικών και αναβάθμιση των υπαρχόντων. Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων στην καθαριότητα, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως το ΠΓΝΙ παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παράγει πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο και διαθέτει άρτιο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αποτελώντας το μεγαλύτερο και πιο πλήρες νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και ένα από τα πιο καινοτομικά νοσοκομεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσφατη ένταξη του ΠΓΝΙ στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης (4.5 εκατ. €) και η τοποθέτηση νέου τομογράφου (PET-CT) αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στο «Χατζηκώστα», οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων συναντήθηκαν με τον Διοικητή Ευάγγελο Καρβούνη, μέλη του ΔΣ και εργαζόμενους και ενημερώθηκαν για την ομαλή διαδικασία ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τη μετατροπή των εργολαβικών συμβάσεων σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα των έγκαιρων χρηματοδοτήσεων ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην κάλυψη των αναγκών και τη συντήρηση ορισμένων κτηριακών υποδομών, καθώς και στη μερική έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών. Παράλληλα, οι υποψήφιοι βουλευτές ενημερώθηκαν για την ολοκλήρωση της προκήρυξης για τη στελέχωση των ΤΕΠ καθώς και για την ενδυνάμωση των εξωτερικών ιατρείων.